Skip navigation

Artikler

 

Her kan du se de nyeste artikler på forbrug.dk. De er sorteret, så de senest opdaterede ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter artikler om specifikke emner.

 

Gå til Prisgaranti

Nogle butikker lover prisgaranti. Det betyder typisk, at du kan få prisforskellen udbetalt, hvis du finder varen et andet sted til en lavere pris, end du har betalt.

Gå til Rabatkuponer og konkurrencer

Det er tilladt at lade en rabat være betinget af, at du har en kupon, der udløser rabatten. Det er også tilladt at afholde konkurrencer, du kun kan deltage i, hvis du køber en bestemt vare.

Gå til Regninger - skal du betale?

Skal du betale regningen? Svaret afhænger af, om du skylder hele eller dele af beløbet, ikke mener, at du skylder beløbet, eller om du allerede har betalt regningen.

Gå til Regning og faktura

Får du udført et stykke arbejde efter regning, kan du forlange, at regningen er så tilpas tydelig, at du kan kontrollere prisen på de enkelte dele af arbejdet.

Gå til Reklamationsret efter to år

Når reklamationsfristen er udløbet, er sælgeren ikke længere forpligtet til at tage sig af nye fejl, der først opstår efter, at fristen er udløbet.

Gå til Reparationer du selv skal betale

Du skal selv betale reparationen, hvis den 2-årige reklamationsret på en vare er udløbet. Du skal også selv betale, hvis fejlen ikke er dækket af købeloven.

Gå til Rykkergebyrer - hvad er reglerne?

Der gælder forskellige regler for, hvor stort rykkergebyret må være afhængig af, om det er en privat virksomhed eller en offentlig myndighed, der opkræver det.

Gå til Tjenesteydelser

En tjenesteydelse er betegnelsen for en arbejdsydelse eller anden ydelse, hvor der ikke er tale om køb af en egentlig vare. Det kan fx være et fitness- eller mobilabonnement.

Gå til Transport af varen

Klager du over en vare, har sælgeren ret til at undersøge varen og vurdere, om du efter købeloven har ret til at få varen repareret eller ombyttet uden beregning.

Gå til Undersøgelsesgebyr - hvad er det, og hvilke regler gælder?

Det kan ske, at sælgeren forlanger, at du betaler et gebyr, hvis han skal undersøge varen for en fejl, og at det så viser sig, at fejlen ikke er dækket af købeloven.