Skip navigation

Artikler

 

Her kan du se de nyeste artikler på forbrug.dk. De er sorteret, så de senest opdaterede ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter artikler om specifikke emner.

 

Gå til Det lille forbrugerleksikon

Garanti, reklamationsret, fortrydelsesfrist, returret og tilgodebevis. Her får du en kort forklaring på nogle af de ord, du støder på som forbruger.

Gå til Erstatning ved mangler på varen

Du kan kræve erstatning af sælgeren, hvis varen er mangelfuld, og du derved har lidt et uundgåeligt økonomisk tab. Du skal kunne dokumentere, at du har lidt et tab.

Gå til Forbehold - købt som beset

Vælger du at købe en vare med en fejl, skal du have tydelige oplysninger om fejlens art. Generelle forbehold som fx 'købt som beset' gælder ikke i forbrugerkøb, men vil kunne aftales mellem private.

Gå til Forbrugeraftaleloven

Forbrugeraftaleloven sikrer, at forbrugerne har de samme rettigheder i hele EU ved køb af varer og tjenesteydelser på nettet og ved postordre- eller telefonsalg.

Gå til Forbrugerklageloven

Loven regulerer det danske forbrugerklagesystem. I første fase af en sag i det offentlige forbrugerklagesystem skal klagen indbringes for Center for Klageløsning.

Gå til Forbrugerkøb - hvornår er du forbruger?

Når du som privatperson handler i en butik, er købet et forbrugerkøb, og du er beskyttet af nogle særlige regler i købeloven. Du har fx altid to års reklamationsret.

Gå til Forudbetaling - bankgaranti

Bliver du bedt om at betale forud, kan du - i stedet for at overføre pengene til sælgerens konto - oprette en bankgaranti eller anden sikkerhedsstillelse.

Gå til Forældelsesfrister

Hvad gør du, hvis der dumper en regning ind ad døren, som du troede, du havde betalt for længe siden? Læs mere om forældelsesfrister her.

Gå til Garanti eller reklamationsret - hvad er hvad?

Reklamationsret er den ret, købeloven giver dig, til at klage over fejl og mangler ved varen. Garanti er noget, som sælgeren eller producenten kan vælge at give dig.

Gå til Hvis et produkt bliver tilbagekaldt

Her kan du læse om dine rettigheder, hvis produktet, du har købt, bliver tilbagekaldt.