Skip navigation

Artikler

 

Her kan du se de nyeste artikler på forbrug.dk. De er sorteret, så de senest opdaterede ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter artikler om specifikke emner.

 

Gå til Forældelsesfrister

Hvad gør du, hvis der pludselig dumper en regning ind ad døren, som du troede, du havde betalt for længe siden? Læs mere om forældelsesfrister her.

Gå til Garanti eller reklamationsret - hvad er hvad?

Reklamationsret er den ret, købeloven giver dig, til at klage over fejl og mangler ved varen, mens garanti er noget, som sælgeren eller producenten kan vælge at give dig.

Gå til Inkasso - hvad er reglerne?

Betaler du ikke din gæld til tiden, kan virksomheden selv prøve at inddrive gælden, eller den kan overlade opgaven til et inkassobureau eller en advokat.

Gå til Klagefrister

Du har to års reklamationsret. Klag hurtigt, når du opdager en mangel. Går der for lang tid, kan du miste retten til at få manglen afhjulpet efter købelovens regler.

Gå til Kreditoplysningsbureauer

Betaler du ikke din gæld i tide, risikerer du at blive indberettet til et kreditoplysningsbureau. Det er det, der i daglig tale hedder RKI eller Ribers (Experian).

Gå til Købeloven

Købeloven indeholder grundlæggende principper, som giver forbrugeren og virksomheden visse rettigheder og pligter. Reglerne beskytter forbrugeren ved køb af varer

Gå til Lagersalg og outlets

Der gælder de samme regler for varer købt på lagersalg som for alle andre varer. Men det kan være svært at bevise, hvor og hvornår varen er købt, og hvad prisen var.

Gå til Mangler ved varen

Det er ikke alle fejl ved varen, som er en mangel efter købeloven. Der er kun tale om en mangel, hvis fejlen eller årsagen til den var til stede på købstidspunktet.

Gå til Morarenten

Morarenten er fastsat til en årlig rente svarende til Nationalbankens officielle udlånsrente pr. den 1. januar og den 1. juli det pågældende år + et tillæg.

Gå til Personnummer

Virksomheden må som hovedregel registrere oplysninger om dit personnummer (CPR-nummer), når det står i lovgivningen, eller du har givet samtykke til registreringen.