Klager: Køb i udlandet

Her kan du læse om dine klagemuligheder, hvis du på en rejse eller i en udenlandsk netbutik har købt en vare, som senere viser sig at have en fejl.

Klager over køb i andre EU-lande

Har du på en rejse eller på en udenlandsk hjemmeside købt varer af en sælger, der ikke har forretning eller kontor i Danmark, kan du i visse EU-lande få behandlet en klage ved et klagenævn i sælgerens hjemland.

Det samme gælder, hvis du har fået udført en tjenesteydelse af en udenlandsk erhvervsdrivende, fx i forbindelse med en rejse.

Varer - købt på rejser

Har du på en rejse i et EU-land købt varer eller ydelser af en udenlandsk sælger, kan du klage til det danske Forbruger Europa-kontor.

Forbrugerkontorerne samarbejder på tværs af grænserne for at hjælpe forbrugere med problemer i forbindelse med køb over grænserne i EU.

Varer - købt på nettet

Når du handler på nettet i et andet EU-land, der ikke har forretning eller kontor i Danmark, kan du klage til den europæiske klageportal.

Det forgår elektronisk, og du kan skrive din klage på dansk. Du skal have linket til klageportalen oplyst i forbindelse med købet.

Læs mere om den europæiske klageportal hos Forbruger Europa

Forbruger Europa kan hjælpe, hvis du får problemer med den elektroniske klage.

Kontakt Forbruger Europa på tlf. 41 71 52 00 (mandag til fredag 10-12) eller besøg forbrugereuropa.dk. Forbruger Europa undersøger, om der kan henvises til en klageinstans i udlandet. De kan også hjælpe med at sende en klage.

Klagemulighederne i de enkelte lande er meget forskellige, og ikke alle lande har klagenævn på alle områderne.

Klager over køb uden for EU

Det Internationale Netværk af Markedsføringstilsyn (ICPEN) har etableret et uformelt system med henblik på at bistå med at løse forbrugerklager ved grænseoverskridende handel.

Forbrugerombudsmanden er det danske kontaktpunkt i ICPEN. Læs mere om ICPEN på Forbrugerombudsmandens hjemmeside.

Vil du klage over elektronisk handel, så gå til den engelske hjemmeside econsumer.gov

Sidst opdateret 19.02.2018 

Kunne du bruge siden?


nyhedsbrevHold dig opdateret
- abonnér på vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 16.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter