Skip navigation

Tandlæge i udlandet

Sidst opdateret:

Vælger du en tandlæge i udlandet (EØS) kan du få dit tilskud med. Nogle behandlinger kan være billigere i Danmark. Ved længere forløb kan rejseomkostningerne løbe op.

Nogle danskere vælger at tage til tandlæge i Sverige, Tyskland eller et tredje land. Sygesikringen giver tilskud til en lang række behandlinger hos danske tandlæger. Det tilskud kan du også få, hvis du bruger en tandlæge i udlandet, så længe tandlægen ligger i et EØS-land (EU, Norge, Island og Lichtenstein).

I Danmark bliver tilskuddet automatisk fratrukket din regning, inden du betaler. Vælger du at blive behandlet i udlandet, skal du selv søge om at få tilskudsbeløbet refunderet efterfølgende.

Husk du får rejseudgifter oveni prisen. Er der behov for opfølgende behandling får du naturligvis også ekstra rejseudgifter.

Sådan får du tilskud til tandlæge i udlandet

  • Undersøg, om den behandling, du ønsker at få, er tilskudsberettiget.
  • Sørg for at sikre dig, at den tandlæge, du vælger, er offentligt autoriseret i det pågældende land. Ellers er det ikke muligt at få refunderet tilskuddet. Du kan få hjælp til at finde en tandlæge i udlandet længere nede på siden.
  • Få behandlingen lavet og betal regningen. Sørg for at få udspecificeret på regningen præcis, hvilken behandling du har fået foretaget.
  • For at få refunderet tilskuddet til behandlingen skal du henvende dig til den region, du tilhører. På borger.dk kan du læse mere om tilskud til behandling i udlandet. Original og specificeret regning skal sendes til regionen påført din NemKonto.
  • Du skal sørge for, at materialet er på et sprog, som regionens sagsbehandler umiddelbart kan forstå..

Klage over tandlæge i udlandet

Inden du vælger at få dine tænder ordnet i udlandet, skal du være opmærksom på, at det kan være mere besværligt at klage over en udenlandsk tandlæge - og måske er klagemulighederne i sig selv ikke gode.

Der er ikke en ensartet klageprocedure i alle europæiske lande. Hvis du vil klage over behandlingen hos en tandlæge i udlandet, kan du kontakte Forbruger Europa.

Ønsker du at klage over en tandlæge uden for Europa, kan du kontakte landets sundhedsmyndigheder og den danske ambassade i landet.

Find en tandlæge i udlandet

Flere europæiske tandlægeforeninger giver på deres hjemmesider mulighed for at søge efter tandlæger. Du kan eksempelvis finde en tandlæge i Malmø, Flensborg eller London.

Der er ikke nogen sikkerhed for kvaliteten hos de enkelte tandlæger, men alle er medlemmer af det respektive lands tandlægeforening.

Det er ikke alle tandlægeforeninger i EU, som giver mulighed for at søge, men via tandlægernes verdensforbund kan man kontakte alle europæiske landes organisation for yderligere oplysninger.

Eksempler på sider med søgemulighed

Kontakt til øvrige tandlægeforeninger


nyhedsbrevHold dig opdateret
- abonnér på vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 16.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter

Kunne du bruge siden?