Skip navigation

Tandlæge i udlandet

Sidst opdateret:

Vælger du en tandlæge i et EØS-land, kan du få dit tilskud med. Nogle behandlinger kan være billigere i Danmark. Ved længere forløb kan rejseomkostningerne løbe op.

Nogle danskere vælger at tage til tandlæge i Sverige, Tyskland eller et tredje land. Sygesikringen giver tilskud til en lang række behandlinger hos danske tandlæger. Du kan også få tilbuddet, hvis du bruger en tandlæge, som ligger i et EØS-land (EU, Norge, Island og Liechtenstein).

I Danmark bliver tilskuddet automatisk fratrukket din regning, inden du betaler. Vælger du at blive behandlet i udlandet, skal du selv søge om at få tilskudsbeløbet refunderet efterfølgende.

Husk, at du får rejseudgifter oven i prisen. Er der behov for opfølgende behandling, får du naturligvis også ekstra rejseudgifter.

Sådan får du tilskud til tandlæge i udlandet:

  • Undersøg, om den behandling, du ønsker at få, er tilskudsberettiget
  • Sørg for at sikre dig, at den tandlæge, du vælger, er offentligt autoriseret i det pågældende land. Ellers er det ikke muligt at få refunderet tilskuddet. Du kan få hjælp til at finde en tandlæge i udlandet længere nede på siden
  • Få behandlingen lavet, og betal regningen. Sørg for at få udspecificeret på regningen præcis, hvilken behandling du har fået foretaget
  • For at få refunderet tilskuddet til behandlingen skal du henvende dig til den region, du tilhører. På borger.dk kan du læse mere om tilskud til behandling i udlandet. Original og specificeret regning skal sendes til regionen påført din NemKonto
  • Du skal sørge for, at materialet er på et sprog, som regionens sagsbehandler umiddelbart kan forstå

Klage over tandlæge i udlandet

Det kan være mere besværligt at klage over en udenlandsk tandlæge - og måske er klagemulighederne i sig selv ikke gode.

Der er ikke en ensartet klageprocedure i alle europæiske lande.

Hvis du vil klage over behandlingen hos en tandlæge i udlandet, kan du kontakte Forbruger Europa

Ønsker du at klage over en tandlæge uden for Europa, kan du kontakte landets sundhedsmyndigheder og den danske ambassade.

Find en tandlæge i udlandet

Flere europæiske tandlægeforeninger giver på deres hjemmesider mulighed for at søge efter tandlæger. Du kan eksempelvis finde en tandlæge i Malmø eller Flensborg.

Der er ikke nogen sikkerhed for kvaliteten hos de enkelte tandlæger, men alle er medlemmer af det respektive lands tandlægeforening.

Det er ikke alle tandlægeforeninger i EU, som giver mulighed for at søge. Via tandlægernes verdensforbund kan man dog kontakte alle europæiske landes organisation for yderligere oplysninger.

Eksempler på sider med søgemulighed:

Kontakt til øvrige tandlægeforeninger:

KUNNE DU BRUGE SIDEN?