Skip navigation

Regler: Køb af naturmedicin og kosttilskud

Sidst opdateret:

Tjek altid, om Lægemiddelstyrelsen har godkendt naturlægemidlet til behandling i Danmark, og om kosttilskuddet er registreret hos Fødevarestyrelsen.

Naturmedicin og kosttilskud hører ofte til en alternativ behandling. Naturlægemidler skal være godkendt til behandling i Danmark og kosttilskud skal være registrerede hos Fødevarestyrelsen. Det er din garanti for, at de ikke indeholder sundhedsskadelige indholdsstoffer.

Hvad er naturmedicin?

Naturmedicin er en samlet betegnelse for fire kategorier af produkter:

  • Naturlægemidler
  • Stærke vitaminer og mineraler
  • Traditionelle plantelægemidler
  • Homøopatiske lægemidler

Inden du køber dem, er det en god idé at tjekke, om naturlægemidlerne er godkendt til behandling i Danmark. Det kan du gøre hos Lægemiddelstyrelsen. Samtidig kan du få vished, om naturlægemidlerne eller kosttilskuddene har kendte bivirkninger, og om de kan tages med andre lægemidler.

Lægemiddelstyrelsens oversigt med produktresuméer - godkendte naturlægemidler

Vær opmærksom på, at du ikke selv må importere naturlægemidler - hverken via nettet eller hjem fra rejser til udlandet.

Lægemiddelstyrelsens information om privatpersoners indførsel af medicin i Danmark

Hvad er kosttilskud?

Der findes mange kosttilskud på det danske marked. Man kan købe kosttilskud både i butikker og på nettet. Det kan være svært at gennemskue, om et produkt er underlagt fødevaremyndighedernes kontrol. Fødevarestyrelsen har en oversigt, hvor du har mulighed for at tjekke, om et kosttilskud er registreret af fødevaremyndighederne. Og om det dermed indgår i myndighedernes stikprøvekontrol.

Søg efter registrerede kosttilskud hos Fødevarestyrelsen 

Kunne du bruge siden?