Skip navigation

Tjek krav til campingpas (campingkort) før du camperer

Sidst opdateret:

Det er op til den enkelte campingplads at bestemme, om den vil kræve et campingpas/campingkort af sine gæster, og i fald hvilket eller hvilke pas/kort det skal være, og hvilken pris den eventuelt vil tage for dem. Det er en konsekvens af en afgørelse fra Konkurrencerådet.

Før du vælger, hvor du vil sætte din campingvogn eller slå teltpløkkerne i, kan det være en god idé at undersøge, hvilken campingplads i området der opfylder dine behov bedst.

Beliggenheden vil sikkert have stor betydning. Det samme vil pladsens faciliteter og ikke mindst prisen for en overnatning. Her kan krav om campingpas/campingkort og prisen på passet være en ukendt joker, som det også er værd at holde øje med.

Inden du booker plads, så tjek, om campingpladsen tager imod campingpas/campingkort, og hvilke vilkår der er knyttet til kortet, fx om det giver rabatter på overnatningen, eller om det udelukkende fungerer som et ID-kort og fx indeholder ansvarsforsikring.

En afgørelse fra Konkurrencerådet fra 2017 slår fast, at det er op til den enkelte campingplads at bestemme, om den vil forlange et campingpas af sine gæster, hvilket pas det skal være, og hvad campingpasset eventuelt koster.

Om Konkurrencerådets afgørelse

Tidligere var næsten 90 procent af landets campingpladser omfattet af et krav om, at deres gæster enten skulle forevise et gyldigt CKE-campingpas eller købe et sådant campingpas for at få adgang til pladsen. Desuden lå prisen for passet fast på 110 kr. Det er ikke længere tilfældet.

Konkurrencerådet afgjorde i maj 2017, at Campingrådets vedtagelse om at stille krav om CKE-campingpas og at fastsætte en bestemt pris for passet var ulovlig.

Vedtagelserne betød, at alle campingpladser organiseret i regi af Campingrådet, skulle sælge CKE-passet til en fast pris på 110 kroner og afvise kunder, der ved ankomsten hverken var i besiddelse af et gyldigt CKE-pas eller ønskede at købe dette pas. Det begrænsede konkurrencen mellem de enkelte campingpladser.

Konkurrenceankenævnet stadfæstede i april 2018 Konkurrencerådets afgørelse.

Landsforeningen af privatdrevne campingpladser i Danmark, DK-CAMP, accepterede i december 2019 at betale en bøde på 300.000 kroner for at have overtrådt konkurrenceloven ved blandt andet på møder i Campingrådet at have vedtaget, at der skulle være en fast pris på det såkaldte CKE-campingpas.

Læs Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressemeddelelse

I 2020 accepterede konkursboet efter Campingrådet at betale en bøde på 400.000 kroner for at have overtrådt konkurrenceloven.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?