Tjek krav til campingpas før du camperer

Sidst opdateret:

Fremover er det op til den enkelte campingplads at bestemme, om den vil forlange et campingpas af sine gæster, og i fald hvilket eller hvilke pas det skal være, og hvilken pris den eventuelt vil tage for dem. Det er konsekvensen af en afgørelse fra Konkurrencerådet.

Før du vælger, hvor du vil sætte din vogn eller slå pløkkerne i, kan det være en god ide at undersøge, hvilken campingplads i området der opfylder dine behov bedst.

Beliggenheden vil sikkert have stor betydning, pladsens faciliteter og ikke mindst prisen for en overnatning. Her kan krav om campingpas og prisen på passet være en ukendt joker, som det også er værd at holde øje med.

Hidtil har næsten 90 procent af landets campingpladser været omfattet af et krav om, at deres gæster enten skulle forevise et gyldigt CKE-campingpas eller købe et sådant campingpas for at få adgang til pladsen. Desuden lå prisen for passet fast på 110 kr. Det er ikke længere tilfældet.

Konkurrencerådet har i maj 2017 afgjort, at Campingrådets vedtagelse om at stille krav om CKE-campingpas og at fastsætte en bestemt pris for passet var ulovligt.

Vedtagelserne betød, at alle campingpladser organiseret i regi af Campingrådet, skulle sælge CKE-passet til en fast pris på 110 kroner og afvise kunder, der ved ankomsten hverken var i besiddelse af et gyldigt CKE-pas eller ønskede at købe dette pas. Det begrænsede konkurrencen mellem de enkelte campingpladser.

Konkurrenceankenævnet stadfæstede i april 2018 Konkurrencerådets afgørelse.

Læs Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressemeddelelse

Kunne du bruge siden?