Skip navigation

Bilferie

Sidst opdateret:

Hvad skal du huske, når du tager din bil med på ferien? Her kan du blandt andet blive klogere på miljøzoner, vejafgifter, vinterdæk og regler for at bære advarselsvest.

Hvis du vælger at køre i egen bil, skal du medbringe:

  • Telefonnummeret til SOS Internationals alarmcentral +45 70 10 50 52, og du skal være tilmeldt ordningen "Det røde kort" – for biler med kaskoforsikring. 
  • I nogle lande Det Grønne Kort - dit bevis for, at din bil er ansvarsforsikret. 

Du kan få begge kort hos dit forsikringsselskab.

Læs mere om Det røde kort

Desuden skal du medbringe: 

  • Bilens originale registreringsattest

Skal du rejse langt, kan du overveje at tage biltog noget af vejen. Når du bestiller, skal du have bilens mål klar. De skal være inklusive tagboks eller en fyldt tagbagagebærer, hvis du rejser med sådan en.

Vejafgifter på rejsen

I mange europæiske lande skal du betale vejafgift for at køre på fx motorveje. Det gælder fx Frankrig, Italien, Tjekkiet og Østrig.

Læs mere om vejafgifter hos FDM.

Vinterdæk og snekæder

I en række europæiske lande er det lovpligtigt at køre med vinterdæk i vinterhalvåret. Det gælder fx Sverige og Østrig. I en række andre lande som fx Tyskland stilles der også særlige krav til dækkene i sneperioder. I nogle lande er der også krav om, at man på særlige strækninger skal køre med snekæder.

Læs mere om reglerne for vinterdæk hos FDM

Sikkerhedsudstyr

I mange af de europæiske lande er det obligatorisk at bære redningsvest i visse trafiksituationer. Du skal for eksempel tage vesten på ved nødstop på landeveje og motorveje, og hvis sigtbarheden er dårlig. Det gælder, hvad enten det er nat eller dag.

Læs mere hos FDM.

Forurening

I Tyskland og Italien er der regler for kørsel med biler, som forurener meget. Og andre store byer vil snart følge efter.

Læs mere om miljøzonerne hos FDM.

Test din viden om skiferie: 

 

KUNNE DU BRUGE SIDEN?