Skip navigation

Afbestillingsforsikring

Sidst opdateret:

Køber du rejsen via et rejsebureau, får du ofte tilbudt en afbestillingsforsikring. Du kan også have købt en årsafbestillingsforsikring hos dit forsikringsselskab.

Er din rejse aflyst som følge af coronavirus - læs mere her

Uanset hvor du køber forsikringen, dækker den stort set det samme.

Hvad dækker en afbestillingsforsikring?

En afbestillingsforsikring skal købes ved bestilling af rejsen, medmindre du har en årsafbestillingsforsikring. Begge forsikringer dækker fra købet af rejsen, og indtil du begynder rejsen.

Afbestillingsforsikringen dækker ved:

  • dødsfald
  • akut alvorlig sygdom eller tilskadekomst, når det medfører indlæggelse på hospital eller lægeordineret sengeleje hos forsikrede eller den nærmeste familie.
  • indbrud eller brand i din bolig eller din virksomhed.

Der kan være begrænsninger i dækningen, hvis den person, som er årsag til afbestillingen, er fyldt 75 år.

Hvad dækker en årsafbestillingsforsikring?

En årsrejseforsikring dækker typisk dig og din husstand. Rejser du sammen med andre – fx venner - er det vigtigt, at I kontakter et rejseforsikringsselskab, før I køber rejsen. Så får I afklaret, hvordan I får den rigtige afbestillingsforsikring.

Du skal være opmærksom på, at en årsafbestillingsforsikring ofte kun dækker ferierejser inden for den offentlige rejsesygesikrings område. Den kan desuden have en undtagelse om ikke at dække ”kør-selv-rejser.”

Husk også, at årsafbestillingsforsikringer har en max. dækningssum pr. år.

Udenrigsministeriet fraråder rejser

Hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til destinationen, så tjek i forsikringsvilkårene, om afbestillingsforsikringen dækker. Der kan være forskel på de enkelte selskabers vilkår.

Afbestilling på grund af sygdom og andet 

Der er ikke dækning, hvis du afbestiller rejsen på grund af sygdom, som var tilstede, da du bestilte rejsen. Eller hvis du venter på at blive undersøgt for en lidelse, som du, eller din læge, ikke mener, er alvorlig. Og hvis lidelsen medfører, at du må aflyse din rejse.

Der er heller ikke dækning, hvis du aflyser rejsen af frygt for terror eller epidemi på dit rejsemål. 

KUNNE DU BRUGE SIDEN?