Skip navigation

Rejsekort – bus og tog

Sidst opdateret:

Rejsekortet kan bruges i bus, tog og Metro. Med rejsekortet er landets takstområder, billetsystemer og rabatordninger samlet i ét kort. Der findes flere typer rejsekort.

Du kan blandt andet få Rejsekort Personligt, Rejsekort Flex og Rejsekort anonymt. Du kan også få et pendlerkort eller et ungdomskort. Kortene varierer i pris og fordele og koster forskelligt i oprettelsesgebyr og forudbetaling. Du skal derfor begynde med at finde ud af, hvilket rejsekort der passer til dit behov. Overvej fx:

 • Er det kun dig, der skal bruge kortet? Eller får du brug for at låne det ud til familie og venner?
 • Har du brug for automatisk tank-op-aftale?
 • Vil du gerne kunne bruge app’en Check Udvej? (når du glemmer at checke ud)
 • Vil du købe kortet online eller i et udvalgt salgssted?

Rejsekortene kan købes online på www.rejsekort.dk eller på salgssteder rundt omkring i landet.

Pendler og rejsekort på samme kort – pendler kombi

Kører du den samme strækning tur-retur mindst 13 dage om måneden, kan du overveje at kombinere dit rejsekort med et periodekort. Det kaldes pendler kombi.

På rejser inden for dit pendlerområde opnår du den lave pris, som du kan opnå med et periodekort. Når du rejser uden for pendlerområdet, fungerer kortet som et almindeligt rejsekort.

Du kan ikke tage flere med på pendler kombi-kortet, og pendler kombi er endnu ikke udbredt til alle landsdele.

Apps til rejsekort

Vil du se din saldo eller få overblik over dine seneste rejser, kan du bruge rejsekortets selvbetjeningsløsning på nettet. Du skal logge ind med NemID.

Du skal være opmærksom på, at der går noget tid, før rejserne dukker op i rejsekortsystemet. For det meste bliver dine rejsedata opdateret dagligt. For nogle busrejser kan der dog gå op til en uge, før data er registreret i selvbetjeningen.

Den korrekte saldo bliver dog gemt på chippen i dit rejsekort. Du kan derfor altid få adgang til den reelle saldo på:

 • en rejsekortautomat
 • et salgssted
 • via en app, der kan scanne chippen i dit rejsekort.

Ud over selvbetjeningen findes der forskellige apps, som du kan bruge fra din telefon.

Du kan bruge Check Udvej som nødløsning, hvis du fx har glemt at checke ud. Du kan også bruge den, hvis kortlæseren i bussen eller på stationen er ude af drift.

 • Brug Check Udvej op til ti dage efter, at du har glemt at checke ud
 • App’en kan højst bruges 12 gange på et år
 • Rejser, hvor du checker ud via app'en, tæller ikke med i optjening af rabatter
 • Rejsekort A/S står bag Check Udvej

Læs mere om Check Udvej

Rejsekort Status har en række funktioner. Du kan blandt andet se din saldo, bestilte tank-op, dit pendlerområde eller udløbsdatoen for dit rejsekort.

Øvrige rejsekort-apps

Der findes app’s udviklet af private virksomheder og brugere, hvor du kan tjekke saldo. Du kan også tjekke, om du fx har checket ind. Det gør du ved fx at scanne dit rejsekort. De kan være praktiske, når du er på farten. De app’s, der kan scanne chippen i dit rejsekort, kan selv aflæse data, som endnu ikke er registreret i selvbetjeningen.

Før du bruger en app, er det en god ide at tjekke brugeranmeldelser. Derudover så undersøg, hvilke personlige oplysninger du giver app’en tilladelse til at bruge.

Læs mere om køb af bus- og togbilletter

Kunne du bruge siden?