Skip navigation

Betalingskort - hvis sælger går konkurs

Sidst opdateret:

Går virksomheden konkurs, kan der være forskel på dine rettigheder afhængig af, om du har betalt med dansk eller internationalt betalingskort.

Dankortet

Dankortet er et dansk udstedt debetkort, som kun kan bruges i Danmark.

Går virksomheden konkurs eller i betalingsstandsning, vil forbrugere, der har betalt med Dankort, være ligestillet med forbrugere, der har betalt kontant.

Det betyder, at du ikke kan forlange, at banken fører pengene tilbage til din konto, selvom du endnu ikke har modtaget den vare eller ydelse, du har købt. I stedet må du - ligesom de der har betalt kontant - anmelde dit krav i konkursboet.

Visa/Dankortet

Visa/Dankortet fungerer som et dansk debetkort, når du bruger det i Danmark. Når du bruger det i udlandet, fungerer det som et internationalt betalingskort.

Har du brugt Visa/Dankortet i Danmark, gælder der de samme regler som for Dankortet, hvis sælgeren går konkurs eller i betalingsstandsning. Det betyder, at du ikke kan forlange, at banken fører pengene tilbage til din konto, selvom du endnu ikke har modtaget varen eller ydelsen. I stedet må du - ligesom de der har betalt kontant - anmelde dit krav i konkursboet.

Har du brugt Visa/Dankortet på en rejse i udlandet eller i en udenlandsk netbutik, gælder de samme regler som for internationale kreditkort, hvis sælgeren går konkurs eller i betalingsstandsning.

Det betyder, at du kan gøre indsigelse via din bank, hvorefter banken vil søge at få dækket dit tab.

Internationale kreditkort

Internationale kreditkort er fx MasterCard og American Express.

Når du betaler med et internationalt kreditkort, vil du i nogle tilfælde være bedre stillet, hvis den virksomhed, du har handlet med, går konkurs eller i betalingsstandsning.

Har du penge til gode hos en virksomhed, der er gået konkurs, og har du betalt med et internationalt kreditkort, kan du gøre indsigelse via din bank. Banken vil herefter søge at få dækket dit tab.

Læs mere om, hvad du har ret til, hvis rejsearrangøren eller flyselskabet går konkurs

Læs mere om, hvad du har ret til, hvis fx koncertarrangøren går konkurs

KUNNE DU BRUGE SIDEN?