Skip navigation

Loppemarkeder

Sidst opdateret:

Husk at få en bon – også på loppemarkeder. Den er dit bevis for, at du har købt og betalt en vare. Du skal fx bruge den, hvis du senere vil klage over fejl på varen.

Loppemarked

Er varen købt på et loppemarked, så husk at få sælgerens kontaktoplysninger, så du evt. kan komme i kontakt med ham/hende. Sælgeren trækker teltpælene op, når loppemarkedet er slut - og så kan det være svært at finde vedkommende.

Gem bonen i to år – også efter loppemarkedet

Du skal gemme bonen, så længe der er reklamationsret på varen. Hvis du senere vil klage, har sælgeren ret til at forlange at se bevis for:

  • at du har købt varen i butikken eller på standen på loppemarkedet
  • hvornår du købte den
  • hvad du betalte

Det samme gælder, hvis du har aftalt, at du kan fortryde købet, fx inden otte dage.

Er sælgeren privatperson, afhænger dine rettigheder af, hvad der er aftalt. Fx kan I aftale, at varen sælges som beset og dermed uden reklamationsret. Har I ikke aftalt noget, vil du have to års reklamationsret efter loven.

Er sælgeren en virksomhed, vil dit køb automatisk være dækket af købeloven. Det kræver dog, at du har fået en bon for købet.

Er bonen blevet væk?

Hvis du ikke kan finde din bon, kan du muligvis dokumentere dit køb på anden måde. Det kan fx være en Dankortkvittering, en kontoudskrift fra banken eller en aktivitetsoversigt, hvis du betaler med mobilen. Andre former for dokumentation kan fx være et byttemærke eller et garantibevis.

Ulæselige boner

Det sker, at skriften forsvinder fra en bon, eller at den bliver meget svær at læse. Det er sælgerens ansvar, at bonen har en holdbarhed på mindst to år. Men for en sikkerheds skyld kan du tage en kopi eller et billede af bonen. Du kan evt. også få den tilsendt digitalt.

På en bon skal der stå varens navn eller art, prisen, købsdatoen, butikkens navn og eventuelle aftaler fx om fortrydelse.

Fortrydelsesret

Du har normalt ikke fortrydelsesret, hvis du har købt en vare på et loppemarked. Er varen brugt, er det derfor en god idé at gå varen efter i sømmene, inden du køber den.

Læs mere om reklamationsret her

Læs mere om køb af brugte varer på nettet og sociale medier

KUNNE DU BRUGE SIDEN?