Skip navigation

Leje af brugt tøj

Sidst opdateret:

Nogle virksomheder tilbyder et abonnement, der giver dig adgang til at leje brugt tøj fx på månedsbasis. I nogle tilfælde skal du ud over abonnementsprisen også betale per stykke tøj, du lejer. I andre tilfælde vil du hver måned få tilsendt en boks med tøj.

Før du indgår aftalen om leje af tøj, skal du have en række oplysninger. Blandt andet skal virksomheden oplyse dig om prisen på abonnementet, hvordan du opsiger aftalen, om der er fortrydelsesret mv. 

Gode råd, før du indgår et abonnement på leje af tøj:

  • Tjek prisen på abonnementet. Vær opmærksom på, om du ud over abonnementsprisen også skal betale per stykke tøj
  • Undersøg, om der er tale om et løbende abonnement, eller om abonnementet automatisk udløber efter fx en måned
  • Vær opmærksom på eventuelle gebyrer eller ekstra beløb, som kommer oven i abonnementsprisen, fx for rens, fragt, forsikring mv. Hvis gebyret er uundgåeligt, skal det indregnes i abonnementets pris
  • Undersøg, om der er en forsikring inkluderet i abonnementsprisen, fx i tilfælde af, at tøjet skulle få skader, mens det er i din varetægt
  • Tjek, om abonnementet er med eller uden binding. Generelt kan du opsige en løbende aftale efter 5 måneder med 1 måneds varsel til udgangen af en måned
  • Du har ret til at opsige abonnementet samme sted, som du tegnede det. Dvs. hvis du tegnede det på nettet eller via mobiltelefon, har du ret til at opsige det samme sted. Tag evt. screendumps af din opsigelse.
  • Det er dig, som skal bevise, at du har opsagt abonnementet, hvis der senere opstår strid om det. Du skal også kunne bevise, at opsigelsen er nået frem til virksomheden.
  • Det er derfor bedst, hvis du opsiger abonnementet skriftligt, fx per mail, så du kan gemme en kopi af din mail.

Fortrydelsesret: Leje af tøj

Hvis du har tegnet et abonnement på leje af tøj via fjernsalg, fx på nettet, men fortryder det, har du ifølge forbrugeraftaleloven 14 dages fortrydelsesfrist. Fortrydelsesfristen løber, fra du indgår aftalen.

Du kan dog komme ud for, at du bliver bedt om at give samtykke til og anerkende, at din fortrydelsesret ophører, selvom de 14 dage endnu ikke er gået. Det kan fx være, hvis du vil tage abonnementet i brug, inden fortrydelsesfristen er udløbet. Hvis du giver samtykke til og anerkender, at din fortrydelsesfrist ophører, skal virksomheden sende dig en bekræftelse på dette.

Har I ikke aftalt, at fortrydelsesretten bortfalder, og leverer sælgeren tjenesten, inden de 14 dage er udløbet, kan du fortryde købet, uden at sælgeren kan opkræve betaling.

Fejl på det lejede tøj

Du har ansvaret for tøjet, fra det er leveret til dig og frem til, at det er leveret tilbage til virksomheden. Når du skal returnere tøjet til butikken, så få derfor en kvittering fra postbutikken, så du kan bevise, at tøjet er sendt tilbage.

Når du modtager tøjet, så tjek, om det er i rimelig stand, så du ikke kommer til at hæfte for andres skader.

Du kan blive stillet til ansvar, hvis der kommer skader på tøjet, eller hvis det bliver stjålet, mens det er i din varetægt.

Det er derfor vigtigt, at du eksempelvis tjekker diverse rense- og vaskeanvisninger, når du modtager tøjet.

Du vil ikke hæfte for almindeligt slid på tøjet.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?