Skip navigation

Energimærkning af din bolig

Sidst opdateret:

Du har pligt til at få energimærket din bolig, hvis du skal sælge den, og boligen er over 60 kvadratmeter. Vurderingen skal foretages af et energimærkningsfirma.

Skal du sælge din bolig, har du pligt til at få energimærket den og få udarbejdet en energimærkningsrapport.

Energimærkningen skal udføres af et certificeret energimærkningsfirma. Ved energimærkningen vil firmaet placere din bolig på en skala fra A-G, hvor A er det bedste. Du får udleveret en energimærkningsrapport, som giver overblik over de energimæssige forbedringer, det kan betale sig at gennemføre, så du både kan spare penge og energi.

Før du vælger firma, så indhent tilbud flere steder. Der kan måske være penge at spare. Vær dog opmærksom på, at der er en øvre grænse for, hvor meget det må koste dig at få energimærket en mindre bolig. På Energistyrelsens hjemmeside kan du se en oversigt over maksimumpriserne.

Energimærket skal fremgå af salgsannoncer for boligen. Læs mere om annonceringspligten hos Energistyrelsen.

Klager over energimærkningsfirmaer

Har energimærkningsfirmaet ikke udført arbejdet korrekt, skal du i første omgang klage til energimærkningsfirmaet. Du kan klage over faglige og kvalitetsmæssige problemer med energimærkningen.

Energimærkningsfirmaet behandler klagen og sender en skriftlig afgørelse. Du kan klage over energimærkningsfirmaets afgørelse til Energistyrelsen. Læs mere her.

På SparEnergi.dk finder du en liste over firmaer, der laver energimærkning. På listen finder du bl.a. kontaktoplysninger på de enkelte firmaer, og du kan også se, om et firma har fået en påtale fra Energistyrelsen for at have begået fejl i sit arbejde med at energimærke bygninger.

Se tjekliste til salg af bolig.


nyhedsbrevFå ny viden om forbrugerområdet
- tilmeld dig vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 16.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter

Kunne du bruge siden?