Skip navigation

Stigende energipriser

Sidst opdateret:

Stigende efterspørgsel efter energi har resulteret i stigende priser. Det kan mærkes på el- og gasregningen. Tjekker du jævnligt dine udbydere, kan det være, at du kan opnå en bedre aftale.

Fastprisaftale eller variabel pris?

Nogle udbydere tilbyder, at du kan vælge et produkt med en fast pris, der er låst over en længere periode, eller et produkt med en variabel pris, som kan svinge fra dag til dag.

Ved fast pris er du sikker på, hvad du skal betale i aftaleperioden. Vælger du variabel pris, kan du opleve både stigninger og fald i prisen.

Tjek om du kan få en bedre gasaftale

Begynd med at undersøge din nuværende aftale. Hvad betaler du i abonnement om året, og hvad betaler du pr. m3? Undersøg også dit årlige forbrug. Det finder du på din årsopgørelse.

Tjek så på gasprisguiden.dk, hvilke aftaler du ellers kan få. Vær opmærksom på, om der er en bindingsperiode, hvis du indgår en ny aftale. Tjek også, hvad der sker med din aftale, når dit eventuelle introduktionstilbud udløber.

Det kan være, at du kan få en bedre aftale hos det selskab, du i forvejen er kunde hos, eller at du kan skifte til en anden udbyder.

Tjek om du kan få en bedre elaftale

Begynd med at undersøge din nuværende aftale. Hvad betaler du i abonnement om året, og hvad betaler du pr. kilowatt-time (kWh). Undersøg også dit årlige forbrug. Det finder du på din årsopgørelse.

Se også: Forstå din elregning 

På elpris.dk kan du tjekke produkter og priser på el fra de forskellige leverandører. Vær opmærksom på, om der er en bindingsperiode, hvis du indgår en ny aftale. Tjek også, hvad der sker med din aftale, når dit eventuelle introduktionstilbud udløber.

Det kan være, at du kan få en bedre aftale hos dit nuværende selskab, eller du kan skifte til en anden leverandør.

Besøg elpris.dk

Overvej at skifte varmeform

Overvej at skifte til enten fjernvarme, jordvarme eller varmepumpe, hvis du opvarmer med olie, naturgas eller elradiatorer. Der kan være penge at spare på varmeregningen.

Læs mere på sparenergi.dk

Spar på forbruget

Du kan selv gøre noget for at spare på el og varme. Præcis hvad du skal gøre, afhænger af, hvilken type bolig du bor i.

På sparenergi.dk kan du læse mere om, hvordan du selv kan sænke dit forbrug. 

KUNNE DU BRUGE SIDEN?