Skip navigation

Ofte stillede spørgsmål om børneudstyr

Sidst opdateret:

Det er afgørende, at fejlen eller årsagen til fejlen har været til stede ved leveringen, og at den viser sig inden for købelovens toårige reklamationsret. Hvis det er tilfældet, har butikken som udgangspunkt ét til to forsøg til at reparere eller omlevere barnevognen, og at det skal ske inden for ”rimelig tid”.

Hvis det efter flere forsøg ikke er lykkedes, kan du i stedet stille krav om en anden løsning. Du skal i første omgang give sælgeren en rimelig frist til at få sagen afsluttet og derudover oplyse, hvad du efter fristens udløb vil stille krav om, fx at du vil hæve købet og have dine penge igen.

Hvor mange forsøg har sælger til at bringe varen i orden

Afhjælpning: Når sælger skal reparere eller omlevere

Hvis der er en materiale- eller fabrikationsfejl på barnevognen, skal butikken betale for reparationen, hvis det er inden for den toårige reklamationsret.

Hvis skaden er sket på grund af almindeligt slid eller ved uhensigtsmæssig brug er fejlen ikke dækket af reklamationsretten.

Typiske fejl ved barnevogne

Reklamationsret i to år

Købelovens reklamationsret gælder også, hvis du har købt en brugt barnevogn hos en virksomhed. Det kan dog være svært at vurdere, om der er tale om en fejl, der er omfattet af købeloven, eller om fejlen skyldes almindeligt slid.

Om der er tale om en mangel efter købeloven afhænger af, hvad der er galt med barnevognen, hvor gammel og slidt den er, og hvad sælgeren har lovet dig, da du købte den. Det er samtidig afgørende, at fejlen, eller årsagen til den, var til stede på leveringstidspunktet.

Hvis fejlen er omfattet af købeloven, kan butikken forsøge at reparere fejlen. Hvis det ikke lykkes at reparere barnevognen, eller det tager meget lang tid, kan du forlange at ophæve købet og få pengene tilbage.

Hvis du har handlet med en privatperson, så sørg for at få en kvittering på købet. Hvis barnevognen er under to år gammel, kan du gå til butikken, hvor den oprindelig blev købt.

Køb af barnevogn

Køb af brugte varer på nettet og sociale medier

 

KUNNE DU BRUGE SIDEN?