Skip navigation

Tjek bilens slutseddel

Sidst opdateret:

Slutsedlen er en bindende aftale om køb af den brugte bil, og der er ingen fortrydelsesret, når du først har skrevet under. Tjek oplysningerne, før du skriver under.

Du skal tjekke, at alle de oplysninger, du har fået om bilen, er korrekt beskrevet på slutsedlen. Det kan fx være:

  • model
  • årgang
  • 1. indregistreringstidspunkt
  • kilometertal

Der kan også være beskrevet særlige forhold ved bilen, fx at den har været udsat for større skader eller har kørt som hyrevogn.

Særlige løfter om bilen

Hvis du er blevet lovet noget særligt, bør det også fremgå af slutsedlen. Det kan fx være, at brugtbilsforhandleren oplyser, at tandremmen netop er skiftet, at bilen er nysynet, at der nemt kan monteres ekstraudstyr, eller at bestemt udstyr monteres af  brugtbilsforhandleren  før levering. Det kan også være, at bilforhandleren påtager sig at afhjælpe bestemte fejl, fx ridser, ny forrude og lignende.

Forbehold for fejl på bilen

En brugtbilsforhandler må gerne sælge en bil, der har forskellige fejl, hvis du på forhånd har accepteret fejlene. Når en brugtbilsforhandler tager et forbehold for en fejl, skal han være meget konkret, så du kan vurdere fejlens betydning for bilens brug og værdi. Virker bilens airconditionanlæg fx ikke, skal det oplyses klart, at det ikke virker. Det er ikke nok at skrive, at der er diverse fejl, eller at bilen er købt som beset. 

Har du accepteret en konkret fejl før købet af den brugte bil, kan du ikke klage over netop den fejl senere.

”Købt som beset”

Som prøvet og beset”, ”en gros”, ”afhentning”, ”uden reklamationsret”. Nogle brugtbilsforhandlere tager generelle forbehold for fejl, når de skriver slutsedlen, men et generelt forbehold har ingen gyldighed i forbrugerkøb. For at et forbehold i en slutseddel skal være gyldigt, skal det være meget konkret.

Udtryk som 'ingen reklamationsret' er et forsøg på at fratage forbrugeren hans ret til at klage efter købeloven. Det kan brugtbilsforhandleren ikke. Du har altid ret til at klage i op til to år efter leveringen. 

Du kan altså klage til brugtbilsforhandleren, selvom en bil fx er solgt 'uden reklamationsret' eller brugtbilsforhandleren fx har skrevet, at bilen er købt som beset eller har taget et lignende generelt forbehold. Et generelt forbehold har altså ingen betydning for din reklamationsret.

Læs mere om brugte biler - reklamationsret og garanti

Læs mere om klager over brugte biler

Garanti og reklamationsret på den brugte bil

Mange brugtbilsforhandlere giver en kortvarig garanti på fx 3 eller 6 måneder på dele af bilen. Du skal dog være opmærksom på, at du altid har din reklamationsret på to år, der løber fra leveringsdagen.


 brev1Få ny viden om forbrugerområdet
 - tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook Gør som mere end 16.000 danskere
 - følg os på Facebook

Twitter
 Få aktuelle tips, råd og nyheder
 - deltag i debatten på Twitter

hammerSe afgørelser fra Forbrugerklagenævnet

Kunne du bruge siden?