Skip navigation

Bil købt på kredit

Sidst opdateret:

Biler og motorcykler købes ofte på kredit. I mange tilfælde foreslår bilforhandleren et lån gennem et finansieringsselskab, der har brochurer liggende hos sælgeren.

Typisk ordner bilforhandleren papirerne ved at sende låneansøgningen til finansieringsselskabet. Bilforhandleren får beløbet direkte fra selskabet, hvis lånet går igennem. Juridisk tales om, at der opstår et 'oprindeligt trepartsforhold'.

Hvis handlen går tilbage

Hvis handelen ophæves pga. mangler ved bilen, har du ret til både at få købesummen og alle låneomkostningerne tilbagebetalt. Samtidig fritages du for at betale mere til långiver.

Hvis oplysningerne om kreditomkostningerne er forkerte

Kreditaftaleloven siger, at du skal have oplyst, hvad kreditten koster. Det skal oplyses som et samlet beløb, når aftalen indgås, dvs. samtidig med at forbrugeren skriver under på slutsedlen. Hvis du ikke får oplyst kreditomkostningerne som et beløb, har du ret til at få nedsat kreditrenten. 

Hvis lånet ikke accepteres

I visse tilfælde er en slutseddel betinget af, at handlen kan finansieres med et bestemt lån. Hvis det viser sig, at det ikke kan lade sig gøre, er du ikke bundet af aftalen.

Læs mere om reklamationsret og garanti på brugte biler.

Læs mere om klager over brugte biler.

 


 brev1Få ny viden om forbrugerområdet
 - tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook Gør som mere end 16.000 danskere
 - følg os på Facebook

Twitter
 Få aktuelle tips, råd og nyheder
 - deltag i debatten på Twitter

hammerSe afgørelser fra Forbrugerklagenævnet

Kunne du bruge siden?