Skip navigation

Streaming – dataforbrug og hastigheden på dit net

Sidst opdateret:

Du bruger en del data, når du streamer film, musik mv. på din mobil, tablet eller computer. Her kan du læse mere om dataforbrug og krav til hastigheden på dit net.

Når du streamer musik, film eller tv-serier via din mobil, betaler du for selve ydelsen – altså abonnementet på streaming - og du betaler også for den mængde data, du bruger på fx din mobil.

Streaming trækker en del data. Log derfor din mobiltelefon på et trådløst netværk, når det er muligt.

På nogle af streamingtjenesternes hjemmesider kan du se, hvor meget data du bruger på at streame en film eller et musiknummer via mobiltelefonen.

Nogle mobilselskaber har også guides, hvor du kan sammenligne dit streaming- og dataforbrug og ud fra det tjekke, om du har den rigtige mobilpakke.

De fleste streamingudbydere sørger automatisk for, at din mobil downloader den mængde data, du har brug for til at kunne benytte en tjeneste af god kvalitet. Vil du sikre dig, at du ikke betaler for et højere dataforbrug, end du reelt har glæde af, kan du altid selv indstille dataloftet på din telefon.

Rådgivning om den specifikke hastighed, som du bør vælge, kan du få fra udbyderen af streaming-tjenesten.

Fri data på mobilen

Det kan være en god idé at købe en pakkeløsning hos mobilselskabet med inkluderet data, hvis du ofte streamer på din mobil eller tablet.

Bruger du mere data på en måned, end der er inkluderet i din pakke, kan du hos de fleste mobilselskaber købe tillægspakker med ekstra data. Sker det jævnligt, at du rammer dataloftet, så vurdér, om du har den rigtige mobilpakke, eller om du skal tegne et abonnement med mere data.

Nogle mobilselskaber tilbyder mobilpakker, hvor du både får ekstra meget data, og hvor du samtidigt har adgang til forskellige streamingtjenester. Tjek, om det kan betale sig for dig at tilmelde dig sådan en pakke.

Streaming – tekniske krav og hastigheden på dit net

Tjek altid, om din mobil, tablet eller computer opfylder de tekniske krav, før du tilmelder dig en streamingtjeneste eller køber video on demand. Det kan være, at streamingtjenesten kræver en bestemt software for at kunne fungere.

Tjek også, om streamingtjenesten fx kun kan tilgås via en app, der hentes til din mobiltelefon eller tablet, og at du dermed ikke kan tilgå tjenesten via din computer.

På streamingtjenesternes hjemmesider kan du se, hvor hurtig hastigheden på dit net minimum skal være, for at du kan streame, og hvilken hastighed den skal have for, at du fx kan streame i HD-kvalitet.

Vær opmærksom, at netforbindelserne i Danmark ofte ikke er hurtige nok til, at du vil kunne streame i Ultra HD.

Hvor mange enheder?

Skal hele familien streame, så undersøg, hvor mange der kan være logget på tjenesten samtidigt.

Du skal være opmærksom på, at nogle streamingtjenester kun giver dig adgang til at streame ét program ad gangen, mens andre tjenester tilbyder abonnementer, hvor I kan streame på op til seks enheder på samme tid.

Undersøg dine muligheder på streamingtjenesternes hjemmesider.

Læs mere om streaming - binding, opsigelse og fortrydelsesret

KUNNE DU BRUGE SIDEN?