Skip navigation
Sidst opdateret:

Tjek, om bogklubbens priser er lavere end i butikkerne, når forsendelsen er betalt, og om tilbuddet er betinget af, at du køber et vist antal bøger.

Bogklubber - fordele og ulemper

Det er ikke altid en fordel at få varer bragt til døren. Hvis du ikke er hjemme, når de kommer, skal du senere på posthuset og hente dem.

I nogle købeklubber får man automatisk tilsendt varer, medmindre man afbestiller dem hver gang. Det kan fx være "månedens bog". Du skal altså tjekke, hvad der bliver tilsendt og huske at afbestille, hvis du ikke ønsker at tage imod tilbuddet. Det gælder også, når du har ferie eller har travlt med noget andet.

Bogklubber og priser

Tjek, om prisen reelt er lavere end i butikkerne, når forsendelsen er betalt, og om et godt tilbud er betinget af, at du køber et vist antal varer.

Bogklubber og aftalevilkår

Før du indgår en aftale med en bogklub, er det vigtigt, at du læser vilkårene - også "det med småt" - så du ved, hvad du forpligter dig til. Det kan fx være, at du forpligter dig til at købe et vist antal varer eller er bundet i en længere periode. Det kan også være, at du kun kan udmelde dig/afbestille varer med et bestemt varsel eller skal betale fuld pris for allerede leverede medlemstilbud, hvis du melder dig ud i utide.

Du har krav på at blive oplyst om dine forpligtelser som medlem. Gem alle papirer, så du senere kan se, hvad du egentligt aftalte.

Tilbud og bogklubber

Det sker, at man ved at acceptere et særligt fordelagtigt tilbud på en bog samtidig bliver medlem af bogklubben. Det er et krav, at du bliver tydeligt gjort opmærksom på, at du bliver medlem. Hvis medlemskabet ikke kan opsiges i en vis periode, eller opsigelsen skal gives med et vist varsel, skal dette også oplyses på en klar måde.

Læs annoncen godt igennem, før du bestiller, så du ved, hvad du har bundet dig til.

Læs mere om opsigelse af abonnementer


nyhedsbrevFå ny viden om forbrugerområdet
- tilmeld dig vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 16.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter

Kunne du bruge siden?