Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Ø-mærket

Ø-mærket er det statskontrollerede danske økologimærke.

Gå til indhold

Det røde Ø-mærke med teksten 'Statskontrolleret økologisk' viser, at varen overholder EU´s regler for produktion af økologiske produkter, og at det er de danske myndigheder, der har ført kontrol med den gård eller den virksomhed, der sidst har forarbejdet, pakket eller mærket det økologiske produkt.

Kontrollen er delt mellem NaturErhvervstyrelsen og Fødevarestyrelsen.

NaturErhvervstyrelsen administrerer og kontrollerer reglerne for den økologiske landbrugsproduktion og de tilhørende forsyningsvirksomheder.

Fødevarestyrelsen, herunder de lokale fødevareafdelinger, administrerer og kontrollerer reglerne om den videre forarbejdning og forhandling af økologiske fødevarer.

Ø-mærket kan frivilligt sættes på økologiske fødevarer og visse økologiske nonfood produkter (fx økologisk hunde- og kattemad), når de er tilberedt under økologikontrol i Danmark.

Mærket kan også ses på økologiske fødevarer fra udlandet, hvis de er tilberedt i Danmark.

Forarbejdede økologiske fødevarer som fx. leverpostej, marmelade og forskellige færdigretter må ikke indeholde kunstige sødestoffer eller kunstige aromaer, og der er tilladt langt færre tilsætningsstoffer end i konventionelt fremstillede fødevarer.

Læs mere om Ø-mærket på Fødevarestyrelsens hjemmeside


Klik her for at vende tilbage til oversigten