Gå til resume Gå til indhold

Når en urolig verden aflyser din ferie

Krige, epidemier, askeskyer, tsunamier eller snevejr. Der kan være mange grunde til, at din flyrejse eller ferietur bliver aflyst eller udsat. I nogle tilfælde vil du have krav på fuld kompensation for dit tab, i andre tilfælde vil det være begrænset, hvad du kan kræve. Læs her, hvordan du bedst sikrer dig.

 
Strejke på flyrejsen - det har du ret til
Der kan af og til opstå strejker blandt lufthavns- og flypersonalet. Det kan fx betyde, at du bliver forhindret i at nå en planlagt flyafgang, at afgangen bliver forsin ...
Hvad gør du, hvis dit fly bliver aflyst eller forsinket på grund af ekstreme naturforhold, fx en askesky, en storm eller en snestorm? Du skal først og fremmest kontakte rejsearrangøren eller flyselskabet for at få hjælp i den aktuelle situation o ...
Budgetkrisen i USA betød, at flere turistattraktioner lukkede. Havde du købt en pakkerejse med et ophold i en nationalpark eller adgang til andre turistattraktioner, kan du have krav på et afslag i prisen, hvis du blev mødt af en lukket dør i USA.
 

Uro, krig eller epidemier

Hvad er dine rettigheder, når Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til det sted i verden, som du har købt flybilletter til? Det kan for eksempel være på grund af politisk uro eller hvis området bliver ramt af epidemier. Læs h ...

Force Majeure og flyrejser

Force majeure betyder ”større styrke” og vil normalt tolkes som en hændelse, ingen umiddelbart er herre over. Det vil typisk være usædvanlige vejrforhold, naturkatastrofer, krig og farlige sygdomsudbrud.

5 gode råd når naturen lammer flytrafikken

Strander du ude i verden, fordi dit fly er aflyst, så er det vigtigt, at du kan dokumentere dine udgifter, hvis du senere skal have erstatning. Følg de gode råd.
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.