Gå til resume Gå til indhold

Rejseforsikringer

Allerede når du planlægger din rejse, bør du vurdere, hvordan dine nuværende forsikringer dækker under rejsen. Går rejsen til et andet europæisk land, bør du også sætte dig ind i, hvilke dækninger du har via det gule sundhedskort (den offentlige rejsesygesikring) og det blå sygesikringskort (EU-rejsesygesikring).
 
Gode råd om rejseforsikring
Inden du rejser, er det værd at undersøge, hvad og hvor dine rejseforsikringer dækker, og hvilke regler, der gælder for rejseforsikringer i dag.
Når du køber en flybillet eller lejer en bil hos en virksomhed, der er etableret i Danmark, skal du samtidig have tilbudt en forsikring, der dækker dit tab, hvis flyselskabet eller biludlejeren går konkurs.
Når du bestiller en rejse, skal du tjekke om det gule sundhedskort giver dig nok dækning i tilfælde af sygdom, eller om du skal have andre forsikringer eller et blåt EU-sygesikringskort.
 

Privat rejseforsikring

Rejseforsikringen køber du for eksempel via dit forsikringsselskab, et rejsebureau eller rejseforsikringsselskab. I en rejseforsikring har du en eller flere dækninger, der kan supplere den offentlige rejsesygesikring, eller dækningen på EU-sygesikringskortet.

Forsikring af rejsegods

Mange familier har i forvejen en familieforsikring, hvor der er en rejsegodsdækning. Forsikringen vil typisk dække på samme måde, som hvis skaden var sket i Danmark.

Læg dine forsikringspapirer frem

Fortæl din familie og venner, hvilke rejseforsikringer du har, og hvilket forsikringsselskab du er forsikret i. Det kan have betydning, hvis uheldet er ude.

Det blå sygesikringskort (EU-sygesikringsbeviset)

Det blå sygesikringkort kan bruges ved rejser til andre EU-lande og EØS-landene: Norge, Island og Liechtenstein. Det bruges typisk, når rejsen ikke er dækket af den offentlige rejsesygesikring (det gule kort).

Dækker forsikringen?

Har du styr på, om dine forsikringer dækker dig, hvis du kommer galt afsted og skal sendes hjem med et brækket ben?

Prut om prisen - det betaler sig

Har du en kræmmer i dig? Der kan være penge at spare, hvis du fx forhandler om prisen. Få tips om, hvordan du opnår besparelser eller bedre vilkår, når du handler.

Tag ekstra forholdsregler ved kroniske og eksisterende sygdomme

Reglerne for dækning efter den offentlige rejsesygesikring, eller på en privat rejseforsikring, kan godt være forskellige, hvis du har en kronisk lidelse eller en alvorlig sygdom. Derfor er det vigtigt at undersøge reglerne i forhold til, hvor du har sygdomsdækning.

Forsikring af erstatningsansvar på rejser

Familieforsikringen omfatter en privat ansvarsforsikring. Den dækker det erstatningsansvar, du kan pådrage dig, hvis du som privatperson forvolder skade på andre personer, eller deres ejendele. Det betyder, at forsikringen betaler et berettiget erstatningskrav fra skadelidte.

Afbestillingsforsikring

Køber du rejsen via et rejsebureau, får du ofte tilbudt en afbestillingsforsikring. Du kan også have købt en årsafbestillingsforsikring hos dit normale forsikringsselskab. Uanset hvor forsikringen er købt, dækker den stort set det samme.
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.