Gå til resume Gå til indhold

Rejseforsikringer

Billede af kvindelig surfer
Allerede når du planlægger din rejse, bør du vurdere, hvordan dine nuværende forsikringer dækker under rejsen. Går rejsen til et andet europæisk land, bør du også sætte dig ind i, hvilke dækninger du har via det blå sygesikringskort (EU-rejsesygesikring).
 
Det blå EU-sygesikringskort
Det blå sygesikringskort kan bruges ved rejser til andre EU-lande og EØS-landene: Norge, Island og Liechtenstein.
Rejser du efter den 1. august 2014, dækker det gule sundhedskort ikke længere ved rejser til andre EU-lande og EØS-landene. Er du rejst på ferie inden den 1. august, vil du stadig være dækket af det gule sundhedskort en måned efter, du er rejst.
En rejseforsikring målrettet en aktivitetsferie som en dykkerferie eller skiferie er udformet, så den dækker mulige skader og leje af udstyr, hvis det går galt undervejs.
 

Gode råd om rejseforsikringer

Inden du rejser, er det værd at undersøge, hvad og hvor dine rejseforsikringer dækker. Undersøg også, hvilke regler der gælder for rejseforsikringer i dag.

Privat rejseforsikring

Rejseforsikringen køber du for eksempel via dit forsikringsselskab, et rejsebureau eller rejseforsikringsselskab. I en rejseforsikring har du en eller flere dækninger, der kan supplere dækningen på det blå EU-sygesikringskort.

Ekstra forholdsregler ved kronisk sygdom

Lider du af en kronisk sygdom, og skal du ud at rejse, så er det særligt vigtigt, at du undersøger reglerne for din sygdomsdækning.

Dobbeltforsikring

Har du i forvejen en årsrejseforsikring eller en årsafbestillingsforsikring, og rejser du i Europa, er det normalt ikke nødvendigt at tegne flere forsikringer. Men der kan være situationer, hvor du bør overveje at tegne en ekstra forsikring, eller hvor det e ...

Rejseforsikringer og fortrydelsesret

Køber du en rejseforsikring med en varighed på under 30 dage, har du ingen fortrydelsesret. Gælder rejseforsikringen i mere end 1 måned, som en årsrejseforsikring, kan du fortryde aftalen.

Konkurssikring for flyrejsen

Når du køber en flybillet eller lejer en bil hos en virksomhed, der er etableret i Danmark, skal du samtidig have tilbudt en forsikring, der dækker dit tab, hvis flyselskabet eller biludlejeren går konkurs.

Quiz: Hvad dækker det blå sygesikringskort?

Hvornår kan du bruge det, og på hvilken måde dækker det blå EU-sygesikringskort i udlandet?

Forsikring af erstatningsansvar på rejser

Familieforsikringen omfatter en privat ansvarsforsikring. Den dækker det erstatningsansvar, du kan pådrage dig, hvis du som privatperson forvolder skade på andre personer, eller deres ejendele. Det betyder, at forsikringen betaler et berettiget erstatningskrav fra skadelidte.

Forsikring af rejsegods

Mange familier har i forvejen en familieforsikring, hvor der er en rejsegodsdækning. Forsikringen vil typisk dække på samme måde, som hvis skaden var sket i Danmark.

Afbestillingsforsikring

Køber du rejsen via et rejsebureau, får du ofte tilbudt en afbestillingsforsikring. Du kan også have købt en årsafbestillingsforsikring hos dit normale forsikringsselskab. Uanset hvor forsikringen er købt, dækker den stort set det samme.
 
Tag forbrug.dk's quiz om det blå EU-sygesikringskort, og få hurtigt styr på de nye regler for rejsesygesikring.

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.