Gå til resume Gå til indhold

Elektronikforretninger og varehuse

Hvad skal du være opmærksom på ved køb af elektronik, og hvor får du den bedste vejledning?

 
Gode råd om køb af elektronik
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet 9 gode råd, som du kan læse, inden du begiver dig af sted til elektronikforretningen eller søger efter elektronikprodukter på nett ...
Når du køber nyt fladskærms-tv eller digital modtagerboks, skal du være opmærksom på, hvilken måde du indhenter dit tv-signal på. Læs mere om digitale modtagere.
Lovgivningen giver dig hverken fortrydelsesret eller returret, når du handler i en butik. Butikken kan dog tilbyde returret, eller du kan aftale med sælgeren, at du kan fortryde købet. Når du handler på nettet, gælder andre regler, og du har 14 dages fortrydelsesret.
 

Tillægsforsikringer

Inden du køber en tillægsforsikring, er det en god ide at undersøge, hvad de forsikringer, du allerede har, dækker. Køber du en tillægsforsikring, så husk, at du har 14 dages fortrydelsesret.

Hvem skal bevise, hvad der er galt

Hvis der er noget galt med den vare, du har købt, kan du risikere at blive uenig med sælgeren om, hvorvidt det er en mangel efter købeloven eller om du selv er skyld i skaden. I den situation gælder der særlige regler for, hvem der skal bevise, at der er tale om en mangel efter købelov ...

Kend din ret - når du køber elektronik

Det er en stor fordel at kende sine rettigheder, når man tilbydes garantier, tillægsforsikringer, eller når man skal reklamere over en vare.

Når styresystemet følger med computeren

Der følger ofte software med, fx et styresystem, når du køber en ny computer. Software og computer kommer i en samlet pakke, som du som udgangspunkt ikke kan returnere hverken helt eller delvist.

Prut om prisen - det betaler sig

Har du en kræmmer i dig? Der kan være penge at spare, hvis du fx forhandler om prisen. Få tips om, hvordan du opnår besparelser eller bedre vilkår, når du handler.

Reklamationsret i to år

Købeloven giver dig som forbruger to års reklamationsret. Loven giver dig mulighed for at vælge mellem fire forskellige løsningsmuligheder, hvis den vare, du har købt, har en mangel. Der kan ikke aftales en kortere reklamationsfrist.
 
Mobiltelefoner
Vil du vide mere om, hvad du bør være opmærksom på, når du køber og bruger din mobiltelefon? Temaet om mobiltelefoner hjælper dig på vej.

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.