Gå til resume Gå til indhold

Flytning

Det kræver planlægning og en del overvejelser at få flyttet sine ejendele fra en bolig til en anden uden ubehagelige overraskelser. Vil du flytte med professionel hjælp kan det svare sig at indhente flere tilbud og sørge for at få aftalerne på skrift.

 
Tjek flyttefirmaet
I stedet for at indhente tilbud fra flere flyttefirmaer, kan man vælge at søge tilbud på flytningen via en flytteportal på nettet. Når du får t ...
Der er mange ting, du skal huske, når du flytter, fx at melde flytning til Folkeregisteret og forsyningsselskaberne. Her kan du få 6 gode råd, du kan bruge som huskeliste, når du skal flytte.
Der er flere forskellige måder at flytte på. Du kan bl.a. overveje, om du vil have professionel hjælp, eller om du vil klare flytningen helt selv.
 

Tilbud på flytningen

For at du kan få så pålideligt et tilbud på flytningen som muligt, er det meget vigtigt, at mængden af dit flyttegods bliver vurderet realistisk. Det er især vigtigt i de tilfælde, hvor du selv skal lave opgørelsen fx på internettet. Du kan vælge at flytte enten med eller uden fast til ...

Få overblik over din økonomi

Når du flytter hjemmefra, står du selv med ansvaret for at få din egen privatøkonomi til at hænge sammen. Penge- og Pensionspanelet har samlet en guide til at få styr på din økonomi som udeboende.

Flytning til udlandet

Hvis du skal flytte over landegrænser, er det en god idé at sikre dig, om flyttefirmaet tager sig af alle tolddokumenter – ellers kan du risikere at stå med uventede ekstra udgifter til fortoldning og eventuel speditør.

7 gode råd om at flytte med professionel hjælp

Her får du 7 gode råd om, hvad du skal være opmærksom på, når du indgår en aftale om at flytte med professionel hjælp.

Brug rigtige flyttekasser

Hvis du selv pakker kasserne før flytningen og lader flyttefolk om transporten, skal du være opmærksom på, at det er dit eget ansvar, at tingene er pakket forsvarligt ned.

Gods med fragtmand

Den billigste løsning er at få dit gods transporteret med en fragtmand, men så står du også selv for alt det praktiske ved forsendelsen.

Flytteforsikring

Det er en god idé at undersøge forsikringsforholdene omkring din flytning, før du flytter. Ikke alle flyttefirmaer er forsikrede, og en del af flyttegodset er du selv ansvarlig for.

Klage over flytning

Sker der noget med boligen eller bohavet under flytningen, skal du klage så hurtigt som muligt til flyttefirmaet. Det skal du bl.a. fordi, det kan være vanskeligt at bevise, at en skade er sket under flytningen, hvis du først reklamerer længe efter.

Opmagasinering

Det kan være nødvendigt at have indboet eller dele af det opmagasineret. Ved opmagasinering skal du være opmærksom på, hvordan lokalerne er indrettet, og hvor godt sikrede de er mod fx tyveri.

Specialflytninger

Hvis du skal have flyttet meget store og tunge ting med en vægt over 250 kg, som fx et klaver, et flygel eller et pengeskab, skal du have en særlig aftale med flyttefirmaet.
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.