Gå til resume Gå til indhold

Brugte biler

Et bilkøb er en stor post på budgettet. Selvom du vælger at købe en brugt bil, skal du alligevel af med rigtig mange penge. Det gælder derfor om at være godt forberedt, så du får den rigtige bil til de penge, du kan og vil ofre på sagen. Her kan du læse mere om, hvad du skal have styr på inden købet af en brugt bil.

 
9 råd når du køber brugt bil
 Et bilkøb er en af de store handler for de fleste. Der er især meget at holde styr på, hvis du køber en brugt bil. Se hvad du skal tjekke, fø ...
Bilens registreringsattest, servicehæfte og en eventuel synsrapport kan give dig en række nyttige oplysninger om bilen, som fx indregistreringsår og seneste syn. Du bør også altid tjekke, om der er gammel gæld i bilen.
Brug tid på at tænke igennem, hvilke krav du stiller til din nye bil. Selvom en bil er velholdt og tilsyneladende et godt køb, er det ikke sikkert, at det er den rigtige bil for dig. Tænk både på størrelse, komfort, sikkerhed og økonomi.
 

Undersøg bilen og undgå besvær

Du har ikke pligt til at undersøge bilen, før du køber den, men du kan slippe for muligt besvær, hvis du tjekker, at bilen er, som sælger har lovet mundtligt og i annoncer. En teknisk gennemgang kan eventuelt overlades til FDM eller et værksted.

En hurtig vurdering på nettet kan have sin pris

Det er rart at få en hurtig vurdering af, hvad din brugte bil er værd i kroner og øre. Det kan du få på nettet i dag. Men sager hos Forbrugerombudsmanden viser, at vurderingen ikke altid er gratis, og at du kan risikere en uventet regning efter et par klik.

Video: Når du køber brugt bil

Kan du tjekke, om tandremmen er i orden? Og ved du, hvad du ellers skal du kigge efter, så du ikke bliver snydt, når du køber brugt bil? Bliv klædt på med forbrug.dk’s film om brugte biler.

Klager over biler

Det kan være svært at vide, hvad der er ret og rimeligt, hvis du har problemer med din bil – særligt hvis bilen har mange år på bagen. Du skal altid klage til forhandleren. Men hvis I ikke kan nå en løsning, kan du klage til Ankenævnet ...

Kort om køb af brugt bil

Det kan være en god idé at følge de gode råd fra videoen om køb af brugt bil. Hér finder du en tjekliste over, hvad du skal være opmærksom på inden et køb.

Brugte biler og købeloven

Når du køber en brugt bil af en forhandler, er du dækket af købelovens regler om forbrugerkøb. Købeloven gælder også for brugte varer, men de krav du kan stille til bilen, vil afhænge af bilens alder, pris, og hvad den tidligere har været brugt til.

Privatkøb

Når du køber bilen privat, kan du muligvis få den lidt billigere, men du er ikke så godt stillet, hvis der er noget galt med bilen. En privat sælger vil typisk sælge bilen ”som beset” og uden reklamationsret.

Tjek slutsedlen

Slutsedlen er en bindende aftale, og der er ingen fortrydelsesret, når du først har skrevet under. Inden du underskriver slutsedlen, skal du derfor tjekke, at oplysningerne er i overensstemmelse med det, du har aftalt med forhandleren, og det han har oplyst om bilen.

Garanti eller reklamationsret

Ordene garanti og reklamationsret bruges ofte i flæng, men de betyder noget forskelligt. Reklamationsret er den ret, købeloven giver dig, til at klage over fejl og mangler ved en vare, du har købt, mens garanti er noget mere, som sælgeren eller producenten kan vælge at give dig.

Hvordan er bilen købt?

Dine rettigheder varierer alt efter, om du har købt bilen af en privat sælger, en forhandler, via internettet, på auktion, i kommissionssalg eller gennem en formidler.
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.