Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Aktiv forbruger

Vær aktiv – forhandl om prisen eller skift leverandør

 

For de fleste vil der være gevinst at hente ved at skifte leverandør eller at forhandle om prisen. Men kun få af os gør det. Du kan her hente inspiration til, hvordan du selv opnår det bedste produkt til prisen.

 

Tjek jævnligt dine aftaler med forsikringsselskabet eller banken, og undersøg prisen hos flere tandlæger, før du sætter dig i stolen.

 

Nogle markeder er nemmere at have med at gøre end andre. Men selv på de komplicerede markeder kræver det kun en mindre indsats at tjekke, om man har den bedste aftale.

 

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har bedt Megafon udføre en undersøgelse, hvor 5.000 danskere er blevet spurgt til, hvor ofte de skifter leverandør på 13 markeder.

 

Din nuværende aftale behøver ikke være den bedste. Husk, at et leverandørskifte ofte kan lede til noget bedre. Se Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens animationsfilm om aktiv forbrugeradfærd.

 

Læs mere

  • Skift leverandør - gode råd

    Hvis du ikke kan få den bedste pris hos din nuværende leverandør – så find en anden. På nogle markeder er det nemt at skifte, på andre kræver det lidt mere. 

  • Tjek dine løbende aftaler

    Tjek jævnligt dine løbende aftaler og få styr på, om aftalerne stadig opfylder dine behov, og om du betaler den rigtige pris. Ved at skifte leverandør eller udbyder kan du måske få et bedre produkt til en billigere pris.

  • Komplicerede markeder

    Et kompliceret marked er typisk et marked, hvor man binder sig til en aftale i kortere eller længere tid. Det er også et marked, hvor der i den enkelte aftale skal tages stilling til mange spørgsmål. 

Gå til indhold