Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Brugt telefon kunne ikke sælges som ny

Nyhed

Phonetrade.dk ApS er endt på Firmatjek. Det sker efter, at Forbrugerklagenævnet har afgjort, at en forbruger kan hæve købet af en ny mobiltelefon, der viste sig at være brugt. Firmatjek er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens liste med virksomheder, der ikke efterlever Forbrugerklagenævnets afgørelser.

Gå til indhold

Phonetrade.dk ApS er endt på Firmatjek efter salg af en iPhone 6, der blev betegnet som ”helt ny”. Forbrugeren opdagede efter købet, at telefonen var brugt, da den ikke lå i den originale æske og desuden ikke havde det sædvanlige beskyttelsesfolie på front og bagside af telefonen. Han ønskede på den baggrund at hæve købet, hvilket dog blev afvist af Phonetrade.dk ApS.

Forbrugerklagenævnet skulle tage stilling til, om betegnelsen ”helt ny” på ordrebekræftelsen skulle forstås som, at telefonen var fabriksny. Nævnet afgjorde, at forbrugeren havde ret til at forvente en fabriksny telefon, og at en ”pre-owned” telefon ikke kan anses som værende fabriksny. Forbrugeren var derfor berettiget til at hæve købet og få købesummen retur.

Det er anden gang, at Phonetrade.dk ApS optræder på Firmatjek efter ikke at have efterlevet Forbrugerklagenævnets afgørelse. Sidste gang var i oktober 2016. Her gav nævnet en forbruger medhold i, at hun kunne hæve købet af en telefon, der syv dage efter købet ikke ville tænde igen.

Mangelfulde iglosæt

Udover Phonetrade.dk ApS optræder otte andre erhvervsdrivende også på Firmatjek i denne omgang. En nordsjællandsk erhvervsdrivende er endt på Firmatjek efter tre sager om iglosæt, der viste sig at være mangelfulde. I to af sagerne blæste iglosættene væk og kunne derfor ikke modstå vind, som det var anført i produktbeskrivelsen. I den tredje sag gik syningerne ved igloens dør og vindue op, hvorefter det ikke var muligt at lukke igloen. Forbrugerne ønskede alle at ophæve købene på grund af disse mangler, hvilket Forbrugerklagenævnet gav dem medhold i. Den erhvervsdrivende har endnu ikke efterlevet afgørelsen. 

De nye virksomheder på Firmatjek i februar:

Sjælland og øerne:

Jylland

Udland

Pr. 15. februar 2017 er der 37 sager på Firmatjek, hvoraf 11 sager er blevet offentliggjort i 2017.

Firmatjek blev offentliggjort første gang den 27. maj 2004.

Se hvilke virksomheder, der er på Firmatjek

Læs betingelserne for at være på Firmatjek

For yderligere information:

Kontakt pressesekretariatet i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på telefon 41 71 50 98.

Sidst opdateret:   15. februar 2017