Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Virksomheder

Har du en virksomhed, har vi her samlet gode råd og vejledning om købeloven og tjenesteydelser specielt målrettet til erhvervsdrivende. Du kan også læse om alt fra salg af brugte biler, til hvordan du skriver en god standardkontrakt.

 

Er du blevet kontaktet af useriøse annoncesælgere, har vi en guide, der kan ruste dig mod snyd og bedrag, og vi giver dig råd om, hvor du kan få hjælp, hvis det er gået galt.

 

Du kan desuden læse mere om forbrugerhotlinen, der også er åben for erhvervsdrivende. 

 

Nedenfor kan du se en film om konflikthåndtering.

 

 

Læs mere

 • Annoncehajer

  Annoncehajer kan være problem for især mindre virksomheder, og deres aggressive salgsmetoder har store menneskelige og økonomiske omkostninger. Få hjælp til at spotte og undgå annoncehajer.

 • Bilsalg

  Sælger du brugte biler, skal du kende til reglerne for brugte varer fx om reklamationsret og garanti. Du kan undgå mange problemer, hvis du følger nogle få huskeregler.

 • Købeloven

  Kender du købeloven? Købeloven giver dig forskellige løsningsmuligheder, hvis den solgte vare ikke lever op til det forventede. Her kan du få svar på, hvornår du fx kan afvise at reparere en vare, bytte den eller give penge retur.

 • Produktansvar

  Du kan blive erstatningsansvarlig, hvis den vare, du har solgt til en forbruger, er årsag til personskade eller tingsskade. Få styr på, hvilke tre grundlæggende betingelser der skal til, for at du kan blive erstatningsansvarlig.

 • Standardkontrakter

  Skal du udarbejde en standardkontrakt eller andre former for aftaler, så følg de 10 råd til den gode aftaletekst. Mere forståelige aftaler øger chancen for, at forbrugerne læser dem.

 • Tjenesteydelser

  Handler du med tjenesteydelser og ikke varer, gælder der andre regler end købeloven. Tjenesteydelser er omfattet af reglerne om forældelse, og det betyder, at kunden kan komme med reklamationer over ydelsen i op til tre år.

Gå til indhold