Gå til resume Gå til indhold

Guide om udsalg

Butikkerne slår jævnligt dørene op til det store udsalg, men der er grund til at se sig godt for, før du dykker ned i udsalgskasserne. Ikke alle priser er, hvad de giver sig ud for, og ikke alle handler er så gode, som du kunne håbe.

 
Dine rettigheder på udsalg
Der gælder de samme regler for udsalgsvarer som for andre varer. Butikken kan dog bestemme, at der ikke er returret eller ombytningsret på udsalgsvarer, selvom but ...
Inden du køber varer på udsalg, er det en god idé at vurdere, hvor godt tilbuddet faktisk er. Undersøg varen grundigt. Og husk så i øvrigt dine generelle rettigheder som forbruger, fx har du normalt ikke fortrydelsesret.
Nogle butikker skriver forkerte eller alt for høje før-priser på deres udsalgsvarer. Så selv om du tror, du sparer penge, sparer du måske ingenting. I de tilfælde kan du kræve at få et afslag i den pris, du har betalt.
 

Undersøgelse af varen før købet

Når du køber en vare, har du ikke pligt til at undersøge varen før købet. Sælgeren kan derfor ikke afvise en klage og henvise til, at du kunne have opdaget fejlen, hvis du havde undersøgt varen. Kun når du køber privat, er det vigtigt at undersøge varen grundigt.

Prisen skal være inklusive moms

Priser til forbrugere skal altid være inklusive moms. Det gælder også priser oplyst i annoncer. Får du oplyst en pris uden moms, er det en overtrædelse af markedsføringsloven og dermed strafbart.

Udsalgsquizzen

Tag forbrug.dks udsalgsquiz, og find ud af, om du har styr på dine rettigheder, når du skal på udsalg. Bagefter kan du udfordre dine venner og familie på Facebook.

Sådan er reglerne for fortrydelsesret i en butik

Ifølge lovgivningen har du ikke fortrydelsesret, når du handler i en butik. Mange butikker tilbyder dog som en service, at kunderne kan returnere eller bytte varen.

Hvad er før- og nu-prisen?

”Før og nu”, ”normalpris/tilbudspris”, ”spar x procent” eller ”spar x kroner”. Som forbruger kan du let falde for det, som umiddelbart virker som et godt tilbud. Men der er grænser for, hvor længe butikken må annoncer ...

Reklamationsret i to år

Købeloven dækker alle fejl, der var til stede, eller hvor årsagen til fejlen var til stede, da du fik varen leveret. Der kan ikke aftales en kortere reklamationsfrist, eller at dele af varen er undtaget fra reklamationsretten.

Chokpris, slagtilbud og slutspurt

Som forbruger bliver du hver dag bombarderet med gode tilbud. Nogle butikker og reklamebureauer sparer ikke på de gyldne tilbudsløfter, når forbrugerne skal lokkes til. Her får du en oversigt over nogle af de typiske udtryk, som butikken kan bruge.
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Ikke automatisk returret i butik
Lovgivningen giver dig hverken fortrydelsesret eller returret, når du handler i en butik. Butikken kan dog tilbyde returret, eller du kan aftale med sælgeren, at du kan fortryde købet.
Bon eller kvittering
Bon eller kvittering er dit bevis for, at du har købt og betalt en vare. Du skal bruge din bon eller kvittering, hvis du senere vil klage over varen, eller hvis du vil udnytte en eventuel ret til at fortryde købet.
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.