Gå til resume Gå til indhold

Har du fortrydelsesret?

Når du handler i en fysisk butik har du som udgangspunkt ikke fortrydelsesret. Her er det helt op til sælgeren, om han vil tage varen tilbage. Når du handler på nettet, har du derimod som udgangspunkt fortrydelsesret med en frist på 14 dage, og sælgeren kan ikke lave sine egne regler.

 
6 hurtige om fortrydelsesret når du handler på nettet
Når du handler på nettet, har du 14 dages fortrydelsesret, der løber fra leveringen. Køber du en ydelse eller en vare, der skal tilpasses specielt, løber fortrydelsesretten fra bes ...
Disse seks råd kan hjælpe dig, hvis du gerne vil kunne fortryde et køb af en vare i en butik.
Ifølge lovgivningen har du ikke fortrydelsesret, når du handler i en butik. Mange butikker tilbyder dog som en service, at kunderne kan returnere eller bytte varen.
 

Fortrydelsesret når du e-handler

Selvom du i langt de fleste tilfælde har fortrydelsesret, når du handler på nettet, så er der visse undtagelser, som du skal være opmærksom på.

Når du ikke har fortrydelsesret

Du har som regel fortrydelsesret, når du handler på nettet, men der er nogle undtagelser, fx ved bookning af fly og hotel.

Sælger skal oplyse om fortrydelsesretten

Hvis sælger tilbyder dig at fortryde et køb, så har sælger pligt til at oplyse dig på hvilke vilkår, du kan fortryde købet.

Har du taget varen i brug?

Fortrydelsesretten forudsætter, at varen returneres i væsentlig samme stand og mængde, som da du fik den.

Du har altid fortrydelsesret når du handler på nettet i et EU-land

Du kan fortryde købet af en vare, når du e-handler i et EU-land. Men de præcise regler for fortrydelsesretten kan variere fra land til land.
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Ikke automatisk returret i butik
Lovgivningen giver dig hverken fortrydelsesret eller returret, når du handler i en butik. Butikken kan dog tilbyde returret, eller du kan aftale med sælgeren, at du kan fortryde købet.
Bon eller kvittering
Bon eller kvittering er dit bevis for, at du har købt og betalt en vare. Du skal bruge din bon eller kvittering, hvis du senere vil klage over varen, eller hvis du vil udnytte en eventuel ret til at fortryde købet.
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.