Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Tjek dine løbende aftaler

Artikel

Tjek jævnligt dine løbende aftaler og få styr på, om aftalerne stadig opfylder dine behov, og om du betaler den rigtige pris. Ved at skifte leverandør eller udbyder kan du måske få et bedre produkt til en billigere pris.

 
Gå til indhold

Der kan være flere tidspunkter, hvor der kan være en god grund til, at tjekke aftalerne og måske skifte leverandør. Måske er du flyttet og skal have nyt forsikringsselskab? Eller måske stemmer dit mobilforbrug ikke overens med, hvordan dit abonnement er sat sammen? Læs mere om, hvornår det kan være relevant for dig at skifte leverandør.

Spar penge

Der kan være penge at spare ved at skifte leverandør. Sæt dig derfor ned, og se på, hvor meget du betaler for det produkt, du har nu, og vurdér, om du kan spare penge ved at skifte til en anden leverandør eller et andet produkt.

Det kan være, at du kan få bedre bredbånd til en billigere pris. Eller at dit mobilabonnement ikke stemmer overens med dit forbrug af sms’er og taletid. Det kan også være, at dit banklån er for dyrt. Eller at du ikke behøver den store – og dyrere – tv-pakke længere.

Køb af nyt produkt

Det kan være relevant at skifte leverandør, når du køber nye produkter. Måske kan du få netop den mobiltelefon, du ønsker dig, billigere, hvis du samtidigt skifter abonnement. Eller måske dækker forsikringen ikke den nye, dyre ladcykel, du netop har anskaffet dig.

Ændring i livssituation

Du er måske flyttet hjemmefra, blevet gift, har fået børn eller købt nyt hus? En ændring i din livssituation kan hurtigt føre til, at dine behov også ændrer sig. Se fx efter, om din forsikring dækker dine nye behov.

Er du flyttet?

Når du flytter, kan det være relevant at skifte leverandør. Måske kan du ikke få internet via fibernettet i din nye bolig. Det kan også være, at dit hidtidige energiselskab ikke leverer strøm til det område, du er flyttet til. Eller at banken ikke har en filial i nærheden.

Utilfreds med din nuværende leverandør

En grund til at skifte leverandør kan være, at du er utilfreds med din nuværende leverandør. Mobilabonnementet kan være for dyrt. Eller servicen hos bredbåndsudbyderen for ringe. Det kan også være, at tv-udbyderen ikke kan tilbyde en pakke, som indeholder de tv-kanaler, du ønsker dig. Tjek, om du kan få et produkt eller en service, som stemmer bedre overens med dine behov hos en anden leverandør

Andre overvejelser

Der kan være helt andre grunde – fx miljømæssige og etiske hensyn - til at skifte leverandør. Måske vil du hellere have strøm, der er produceret på vindenergi. Eller være kunde hos en mindre andelskasse i stedet for hos en større bank. Overvej, om de hensyn har betydning for dit valg.

Få mere at vide

På forbrug.dk kan du læse mere om, hvordan du skifter leverandør på en lang række markeder:

Læs mere om, hvordan du skifter bank?

Læs mere om, hvordan du skifter forsikringsselskab?

Læs mere om, hvordan du skifter teleselskab?

Læs mere om, hvordan du skifter bredbåndsudbyder?

Læs mere om, hvordan du skifter tv-udbyder?

 

Læs mere om, hvordan du skifter leverandør

Kan du altid skifte leverandør? Læs mere på forbrug.dk

Oprettet:   22. november 2012