Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Undersøg forsikringsmarkedet

Artikel

Når du kender dine forsikringsbehov, kan du begynde at afsøge forsikringsmarkedet for tilbud. Forsøg at begrænse antallet af tilbud – så er det nemmere for dig at skabe et overblik.
 
Gå til indhold

Det er klart, at jo flere selskaber du kontakter, jo større er sandsynligheden for, at du finder markedets bedste tilbud. Men markedet er stort, og du kan også miste overblikket og gejsten, hvis du vil spørge alle selskaber.

Begræns antallet af tilbud

Før du begynder at indhente konkrete tilbud, er det en god ide at begrænse antallet af forsikringsselskaber til for eksempel tre. Det kan du fx gøre ved at:

  • Søge på prissammenligningssider.
  • Holde øje med, om dagblade og magasiner for nylig har testet forsikringsselskaber, og om testen viser noget brugbart i netop din situation.
  • Søge på forsikringsselskaberne på nettet, fx under ”forsikring”.
  • Spørge familie og venner, hvilke selskaber de har gode erfaringer med.

Fordelsprogrammer

Din bank, din fagforening, dit arbejde eller lignende kan måske tilbyde dig en aftale med et forsikringsselskab til en fordelagtig pris. Undersøg alligevel et par selskaber mere, før du beslutter dig. Fordelsprogrammerne er ikke en garanti for, at du får det bedste tilbud til den bedste pris i netop din situation. Andre selskaber kan måske give dig et bedre tilbud.

Søg efter flere oplysninger

Når du har udvalgt nogle forsikringsselskaber, du vil gå videre med, kan du søge efter flere oplysninger om deres produkter. 

  • Du kan enten gå ind på forsikringsselskabernes hjemmesider. Print tilbuddene ud, når du får dem. Så bliver det lettere for dig at skabe et overblik.
  • Du kan også kontakte selskaberne telefonisk eller per mail og høre, hvad de kan tilbyde dig.
  • Vil du hellere møde forsikringsselskabet personligt, kan du bede om at få en assurandør (forsikringssælger) ud, der kan give dig et tilbud på en forsikring.
  • En mulighed er også at gå ind på en prissammenligningsside. 

Kunde hos ét eller flere forsikringsselskaber

Når du søger efter tilbud, skal du være opmærksom på, at det muligvis kan betale sig for dig at have de forskellige typer af forsikringer hos flere selskaber i stedet for, at du køber én samlet løsning hos ét selskab. Måske er det billigere, hvis du har din indboforsikring hos ét selskab og din bilforsikring hos et andet selskab?

Få mere at vide

På forbrug.dk kan du få gode råd til, hvordan du gennemgår tilbuddene

Få gode råd om forsikringer på raadtilpenge.dk

Sidst opdateret:   23. marts 2017