Gå til resume Gå til indhold

Købet og efter købet

Artikel
Du er nu klar til at skifte forsikringsselskab. Inden du skriver endeligt under på kontrakten, er der nogle praktiske ting, som er gode at have i baghovedet.
Gå til indhold

Sådan skifter du forsikring

Når du har besluttet dig for, hvilket selskab du vil indgå en aftale med, kan de sende dig en kontrakt til underskrivelse. De vil typisk også tilbyde dig at opsige aftalen med dit gamle forsikringsselskab, så du selv slipper for papirarbejdet.

Vælger du selv at opsige din gamle forsikring, er det en god idé at gøre det skriftligt. Så slipper du for, at der eventuelt opstår misforståelser.

Det koster det at skifte forsikring

Du kan altid skifte forsikring med en måneds varsel til den første i en måned. Om det koster noget, afhænger af, hvornår du opsiger forsikringen. Skifter du forsikring ved hovedforfald, det vil sige på årsdagen for forsikringen, er det gebyrfrit. Skifter du derimod forsikring på et andet tidspunkt, skal du forvente, at der kommer et gebyr oveni. Gebyret vil typisk være større, hvis du opsiger forsikringen inden for det første år.

Har du penge til gode?

Opsiger du din forsikring før hovedforfald, det vil sige før årsdagen for forsikringen, vil du have penge til gode hos dit tidligere forsikringsselskab. Dem vil du typisk få udbetalt automatisk.

Er du dobbeltforsikret

Du skal tjekke, at du hverken kommer til at stå helt uden forsikringer eller er dobbeltforsikret i en periode i forbindelse med skiftet.

Kan du fortryde dit køb?

Når du køber en forsikring, har du normalt 14 dages fortrydelsesret, fra du modtager forsikringsbetingelserne. Fortryder du købet, så send en skriftlig opsigelse til forsikringsselskabet. På den måde kan du dokumentere, at du har opsagt aftalen.

Gebyrer

Betaler du via betalingsservice, vil du typisk skulle betale et gebyr. Det samme gælder, hvis du betaler via et girokort, som kommer med posten. Her vil gebyret typisk være højere, end hvis du betaler via betalingsservice.

Oprettet:   22. november 2012
 
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.