Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Valg af bredbåndsudbyder

Artikel
Når du har indsamlet information om priser og bredbåndsprodukter, skal du i gang med selve udvælgelsesprocessen. Det kan være svært at overskue tilbuddene, men her får du et redskab til, hvordan du skaber dig et overblik.
 
Gå til indhold

Når du sidder med alle tilbuddene foran dig, kan du eventuelt bruge en tjekliste som eksemplet nedenfor til at plotte de forskellige informationer ind i. Det kan være en god idé på forhånd at snævre feltet ind til de tilbud, som du umiddelbart skønner, stemmer bedst overens med dine behov.

Her ser du et eksempel på, hvordan man kan sammenligne tre tilbud på bredbånd via kobbernettet (ADSL): 

*De forskellige data relaterer sig ikke til tilbud fra specifikke bredbåndsudbydere, men er plottet ind for at vise, hvordan skemaet kan bruges i praksis.

Skemaet kan også bruges til at sammenligne tilbud på bredbånd via fibernet, kabelnet og mobilt bredbånd.

Gå i forhandling

Når du har plottet oplysningerne ind i skemaet, skal du se på: Hvad koster det enkelte abonnement? Hvilken hastighed får jeg til prisen? Hvilke ekstra tjenester hører med til abonnementet?

Du kan eventuelt udvælge to-tre tilbud, som matcher dine behov bedst.

Når du har udvalgt dem, kan du forsøge at kontakte udbyderen for at forhandle yderligere om prisen. Måske kan du få en ekstra service oven i til den samme pris?

Køber du et abonnement, hvori der indgår en ekstra tjeneste, fx musik, kan du eventuelt også få et fratræk i prisen ved at fravælge tjenesten. Hør nærmere om dine muligheder hos udbyderen.

Få mere at vide

Hvad skal du være opmærksom på, når du har valgt et tilbud?

Få mere viden om de enkelte begreber på forbrug.dk.

Hent et tomt skema her.

Sidst opdateret:   25. september 2012