Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Undersøg bredbåndsmarkedet

Artikel

Det kan måske være svært for dig at overskue de mange udbydere og produkter, der findes på bredbåndsmarkedet. Her får du en tjekliste til, hvordan du trin for trin skaber dig et overblik.
 
Gå til indhold

Få styr på dit nuværende abonnement

Når du har afklaret dine behov, er det første, du kan gøre, at få styr på, hvilken hastighed dit nuværende bredbånd har, hvor meget du betaler for det hver måned, og hvilke ekstra tjenester der hører med. Så ved du, hvad dit udgangspunkt er.

Undersøg også, om der er indlagt internet i den ejendom, hvor du bor, og om du allerede er bundet til et abonnement gennem din boligforening eller den lokale antenneforening, eller om foreningen har et godt tilbud til dig som beboer i foreningen.

Søg efter produkter og priser hos din nuværende udbyder

Når du har et overblik over dit nuværende abonnement, kan du gå ind på din udbyders hjemmeside og danne dig et overblik over, hvilke produkter de ellers tilbyder, og hvilke priser de tager for de produkter. Det kan være, du kan finde et abonnement, som er både bedre og billigere end det, du har nu, og som stemmer bedre overens med dine behov.

Ønsker du at vide, hvilke selskaber der udbyder bredbånd der, hvor du bor, kan du på Tjekditnet.dk se hvilke udbydere, der leverer bredbånd på din adresse. Du kan også gå ind på Erhvervsstyrelsens hjemmeside og søge på bredbånd i dit område.

Se hvem der tilbyder dækning på din adresse 

Hvilke netværk kan du komme på?

Når du søger efter andre leverandører på markedet, skal du være opmærksom på, at der kan være geografiske begrænsninger, som gør, at der ikke kan etableres bredbåndforbindelse i dit område via et specifikt netværk. Du skal derfor tjekke, hvilke typer af netværk du har mulighed for at tilslutte dig dér, hvor du bor: kobbernettet (telefonnettet), kabelnettet eller fibernettet. Fx skal der være installeret et telefonstik i dit hjem, hvis du skal modtage bredbånd via telefonnettet. Og der skal være gravet fiberkabler ned, for at du kan modtage bredbånd via fibernettet.

På Tjekditnet.dk kan du se hvilke udbydere, der leverer bredbånd på din adresse. Du kan også se om de udbyder bredbånd via telefonnet, kabelnet eller fibernet samt få information om den højest mulige hastighed, som du kan købe. Du kan også kontakte den enkelte udbyder og høre, om det er muligt for dem at levere bredbånd i dit område.Du kan også kontakte den enkelte udbyder og høre, om det er muligt for dem at levere bredbånd i dit område.

Ønsker du mobilt bredbånd, så undersøg, hvor god dækningen er i det område, hvor du skal bruge nettet mest.

Vil du gå andre veje, kan du kontakte den lokale antenneforening eller din boligforening og høre, hvilke samarbejdsaftaler de har med bredbåndsudbyderne. Undersøg, om du kan kobles på den aftale, og hvad det koster om måneden.

Sammenlign priser og produkter

Når du har fundet ud af, hvem der udbyder bredbånd på din adresse, skal du sammenligne priser og produkter.

Det kan du enten gøre ved at gå ind på udbydernes egne hjemmesider og hente yderligere information om deres produkter. Du kan også søge på en prissammenligningsside, hvor flere tilbud er samlet. Ellers kan du kontakte udbyderne per telefon eller eventuelt spørge familie og venner, om de har gode erfaringer med én bestemt udbyder.

Når du ser på priserne, skal du være opmærksom på, at det kan være et introduktionstilbud. Er det et introduktionstilbud, vil den månedlige abonnementspris formentligt stige senere hen.

I øjeblikket ser man, at udbyderne annoncerer med ”op til” hastigheder på bredbånd. Er der tale om fastnet bredbånd, så spørg din udbyder, hvad din hastighed er. Er der tale om mobilt bredbånd, kan hastigheden afhænge af, hvor mange der er på nettet samtidigt, hvor langt du er fra masten, og hvilken type bygning du befinder dig i. Du kan derfor ikke regne med, at du får den hastighed, udbyderen oplyser i reklamerne.

Få mere at vide

Ønsker du at vide, hvilke selskaber der udbyder bredbånd der, hvor du bor, kan du på Tjekditnet.dk se hvilke udbydere, der leverer bredbånd på din adresse. Du kan også gå ind på Erhvervsstyrelsens hjemmeside og søge på bredbånd i dit område.

Se hvem der tilbyder dækning på din adresse 

Prøv Erhvervsstyrelsens værktøj til områdespecifikke bredbåndsudbydere

Ønsker du at vide, hvilken hastighed dit nuværende bredbånd har, kan du gå ind på Tjekditnet.dk og tjekke det på bredbåndsmåleren.

Prøv bredbåndsmåleren på Tjekditnet.dk

Sidst opdateret:   17. marts 2017