Gå til resume Gå til indhold

Undersøg markedet før du køber nyt bredbånd

Artikel
Det kan måske være svært for dig at overskue de mange udbydere og produkter, der findes på bredbåndsmarkedet. Her får du en tjekliste til, hvordan du trin for trin skaber dig et overblik.
Gå til indhold

Få styr på dit nuværende abonnement

Når du har afklaret dine behov, er det første, du kan gøre, at få styr på, hvilken hastighed dit nuværende bredbånd har, hvor meget du betaler for det hver måned, og hvilke ekstra tjenester der hører med. Så ved du, hvad dit udgangspunkt er.

Undersøg også, om der er indlagt internet i den ejendom, hvor du bor, og om du allerede er bundet til et abonnement gennem din boligforening eller den lokale antenneforening, eller om foreningen har et godt tilbud til dig som beboer i foreningen.

Søg efter produkter og priser hos din nuværende udbyder

Når du har et overblik over dit nuværende abonnement, kan du gå ind på din udbyders hjemmeside og danne dig et overblik over, hvilke produkter de ellers tilbyder, og hvilke priser de tager for de produkter. Det kan være, du kan finde et abonnement, som er både bedre og billigere end det, du har nu, og som stemmer bedre overens med dine behov.

Hvis du vil danne dig et større overblik over, hvem der ellers udbyder bredbånd i dit område, kan du med fordel bruge bredbåndsguiden på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Gå til bredbåndsguiden på Erhvervsstyrelsens hjemmeside

Hvilke netværk kan du komme på?

Når du søger efter andre leverandører på markedet, skal du være opmærksom på, at der kan være geografiske begrænsninger, som gør, at der ikke kan etableres bredbåndforbindelse i dit område via et specifikt netværk. Du skal derfor tjekke, hvilke typer af netværk du har mulighed for at tilslutte dig dér, hvor du bor: kobbernettet (telefonnettet), kabelnettet eller fibernettet. Fx skal der være installeret et telefonstik i dit hjem, hvis du skal modtage bredbånd via telefonnettet. Og der skal være gravet fiberkabler ned, for at du kan modtage bredbånd via fibernettet.

Du kan også kontakte den enkelte udbyder og høre, om det er muligt for dem at levere bredbånd i dit område.

Ønsker du mobilt bredbånd, så undersøg, hvor god dækningen er i det område, hvor du skal bruge nettet mest.

Vil du gå andre veje, kan du kontakte den lokale antenneforening eller din boligforening og høre, hvilke samarbejdsaftaler de har med bredbåndsudbyderne. Undersøg, om du kan kobles på den aftale, og hvad det koster om måneden.

Sammenlign priser og produkter

Når du har fundet ud af, hvem der udbyder bredbånd i dit område, skal du sammenligne priser og produkter.

Det kan du enten gøre ved at gå ind på udbydernes egne hjemmesider og hente yderligere information om deres produkter. Du kan også søge på en prissammenligningsside, hvor flere tilbud er samlet. Ellers kan du kontakte udbyderne per telefon eller eventuelt spørge familie og venner, om de har gode erfaringer med én bestemt udbyder.

Når du ser på priserne, skal du være opmærksom på, at det kan være et introduktionstilbud. Er det et introduktionstilbud, vil den månedlige abonnementspris formentligt stige senere hen.

I øjeblikket ser man, at udbyderne annoncerer med ”op til” hastigheder på bredbånd. Er der tale om fastnet bredbånd, så spørg din udbyder, hvad din hastighed er. Er der tale om mobilt bredbånd, kan hastigheden afhænge af, hvor mange der er på nettet samtidigt, hvor langt du er fra masten, og hvilken type bygning du befinder dig i. Du kan derfor ikke regne med, at du får den hastighed, udbyderen oplyser i reklamerne.

Få mere at vide

Sådan udvælger du de bedste tilbud

Erhvervsstyrelsen har et værktøj, hvor du kan søge på, hvem der udbyder bredbånd i dit område.

Prøv Erhvervsstyrelsens værktøj til områdespecifikke bredbåndsudbydere

Erhvervsstyrelsen har lavet en bredbåndsmåler, hvor du kan teste hastigheden på din nuværende bredbåndsforbindelse.

Gå til Erhvervsstyrelsens bredbåndsmåler

Sidst opdateret:   19. februar 2014
 
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.