Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Kvikguide: Skift bredbåndsudbyder

Artikel

Skal du have nyt bredbånd? Her får du en kort guide til, hvordan du finder frem til det tilbud, som stemmer overens med dine behov.
 
Gå til indhold
  • Afklar først dine ønsker og behov: Hvad betyder mest for dig? At prisen er lav, at hastigheden på bredbåndsforbindelsen er høj, eller at der måske følger forskellige ekstra tjenester med abonnementet? Afklar også, om du eventuelt ønsker mobilt bredbånd.
  • Få styr på dit nuværende abonnement. Hvor meget betaler du hver måned? Hvor høj er hastigheden på forbindelsen? Hvilke ekstra tjenester hører der med til abonnementet?
  • Tjek priser og produkter hos din nuværende udbyder. Måske tilbyder udbyderen et produkt, der stemmer bedre overens med dine ønsker og behov.
  • Bevæg dig ud på bredbåndsmarkedet. Undersøg, hvem der leverer bredbånd i dit område, brug evt. Erhvervsstyrelsens bredbåndsguide, og om de udbyder det via telefonnet, kabelnet eller fibernet. Det kan have betydning for, om du kan modtage forbindelsen.
  • Sammenlign priser og produkter hos udbyderne. Er det svært at overskue den information, du indsamler, kan du bruge det skema, som findes her.
  • Udvælg de tilbud, som passer bedst med dine behov, og kontakt udbyderne for at høre, om du fx kan få nogle ekstra tjenester med i prisen, eller om du kan få et afslag i prisen ved at fravælge en tjeneste.
  • Vælg det bedste tilbud, og tilmeld dig hos din nye udbyder/opsig dit tidligere abonnement.

Få mere at vide

Ønsker du at vide, hvilken hastighed dit nuværende bredbånd har, kan du tjekke det med en bredbåndsmåler.

Prøv Erhvervsstyrelsens bredbåndsmåler.

Ønsker du at vide, hvilke selskaber der udbyder bredbånd der, hvor du bor, kan du gå ind på Erhvervsstyrelsens hjemmeside og søge på bredbånd i dit område.

Prøv Erhvervsstyrelsens områdespecifikke udbyderliste.

Hvordan finder du det bredbåndsprodukt, som passer bedst til dig? Læs mere på forbrug.dk.

Sidst opdateret:   25. september 2012