Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Prut om prisen i banken

Artikel

Gå efter en god pris, når du er i banken og skal have bankprodukter som lån, kreditkort og bankkonti.

 
Gå til indhold

Som alle andre steder, hvor du handler, er det også muligt at få rabat på bankens produkter. Det er endda store beløb, der kan være tale om, hvis du forbereder dig lidt, inden du opretter en konto eller skriver under på en ny låneaftale med din bank. Her er en række råd om, hvordan du kan forhandle priser i banken.

Tjek andre bankers priser

Sørg for at undersøge andre bankers priser og gebyrer på konti, lån og andre finansieringsydelser, inden du mødes med din bankrådgiver. På den måde kan du bedre forholde dig til, om din bankrådgiver giver dig et godt tilbud. Med andre bankers priser i hånden står du stærkere, når du forhandler prisen i banken.

Et Visa/Dankort kan fx i nogle banker være gratis, mens det kan koste over 100 kr. om året hos andre banker. Det er også forskelligt, hvad bankerne tager i gebyr, for at du kan hæve i en fremmed banks automat – det kan det koste alt fra 0 til 6 kr. pr. gang.

Få styr på ÅOP - kiloprisen på lån

ÅOP er populært sagt kiloprisen på lån, og forkortelsen står for lånets Årlige Omkostninger i Procent. Det vil sige prisen på lånet med stiftelsesomkostninger, renter og gebyrer. Sammenlign prisen på lån ved at sammenligne ÅOP. Vær opmærksom på, at selvom lånet har en lav rente, så kan lånet sagtens være dyrt i gebyrer eller faste omkostninger.

Se priser på forbrugslån med ÅOP på pengepriser.dk

Sidst opdateret:   30. marts 2017