Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Prissammenligning af tjenesteydelser

Artikel

Få overblik over dine muligheder – og brug informationen til at forhandle dig frem til den bedste aftale med banken eller forsikringsselskabet.
 
Gå til indhold

På nogle prissammenligningssider kan du sammenligne priser og vilkår på mere komplicerede produkter som el, banklån eller forsikringer. Ud over prisen er der mange ting, der spiller ind, for at produkterne kan sammenlignes. Det kan være forskellige abonnementsvilkår eller din alder, bopæl eller indkomst. Siderne linker dig som regel ikke direkte til et køb.

Brug siderne med omtanke

Siderne giver et overblik over nogle af de ydelser, der er, og hvad de koster. Brug den information, når du tager kontakt til de udbydere, du vil indhente tilbud fra. Det er et godt udgangspunkt for prisforhandling.

Sider med komplekse ydelser kan hjælpe dig til at finde frem til den leverandør, der bedst opfylder dine behov – men brug siderne med omtanke. Nogle leverandører og ydelser er ikke på siderne. Vær også opmærksom på, om et godt standardprodukt er det rigtige for dig. Måske har du eller din familie andre behov, som betyder, at andre produkter er bedre for jer.

Hvem står bag?

Det offentlige, branche- eller forbrugerorganisationer står bag flere sider med komplekse ydelser, mens private virksomheder driver andre. Under fanebladet ”Om …” står som regel, hvem der står bag siden, og hvilke leverandører den omfatter. Det giver dig en idé om, i hvor høj grad siden er markedsdækkende. Er der fx kun store leverandører på siden, så overvej, om du selv skal kontakte et par mindre leverandører, så du har det bedste grundlag at træffe din beslutning på.

Sidst opdateret:   24. juni 2015