Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Billethajer

Artikel

Når de autoriserede billetformidlere melder alt udsolgt til store koncerter og sportsbegivenheder, er det fristende at prøve at skaffe billetter via andre kanaler. Men vogt dig for billethajerne. Det kan blive både dyrt og skuffende at havne i gabet på sådan en.
 
Gå til indhold

De dage er forbi, hvor det var nødvendigt at sove i telt i dagevis for at få fat i billetter, når verdenskendte kunstnere og sportsstjerner gæstede de europæiske scener og stadioner. Med nettet er det blevet nemt at shoppe efter de eftertragtede billetter hos flere forskellige bureauer på tværs af Europas grænser.

Når billetterne er udsolgt hos de officielle / autoriserede billetformidlere, kan det være fristende at skaffe dem via videresalgsbørser eller tredjemand. Her kan du være heldig at få fingrene i en af de eftertragtede billetter, men det er også her, billethajerne jager kunder.

Hvad kan du risikere?

  • Billetten er uægte. Det medfører, at billetkontrollørerne afviser dig i indgangen, når de scanner billetten
  • Du modtager aldrig billetten, selvom du har betalt for den. Har du betalt kontant eller via bankoverførsel, så ser du aldrig pengene igen
  • Billetformidleren har solgt dig billetten uden reelt at have den. Hvis det lykkes ham at skaffe dig en billet, kan det være på dårligere pladser, end I har aftalt. Det kan også være, at du først modtager billetten i absolut allersidste øjeblik. Og måske får du den aldrig
  • Du kan få svært ved at kræve din ret over for en billethaj, hvis handlen går skævt
  • Du skal desuden være opmærksom på, at det er ulovligt at videresælge billetter til overpris i Danmark

Undgå at havne i gabet på en billethaj, når du køber billetter

  • Køb dine billetter hos autoriserede billetformidlere.
  • Tjek sælgeren, inden du køber billetterne ved at søge oplysninger om sælger på nettet.
  • Betal med betalingskort. Så kan du let få pengene ført tilbage af banken, hvis billetterne ikke bliver leveret som aftalt. Har du betalt kontant eller via bankoverførsel, kan banken ikke hjælpe dig.
  • Det er mere sikkert at få sendt billetten med anbefalet post frem for med almindelig post. Print den eventuelt selv, hvis du bestiller og betaler via nettet.
  • Når du har modtaget din billet, så kontrollér, om alle oplysninger stemmer overens med det, du har bestilt. Hvis der er ukorrekte oplysninger, så kontakt den erhvervsdrivende hurtigst muligt.
Sidst opdateret:   11. marts 2016