Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Rejser til fodboldkampe

Artikel

Skal du fx til koncert eller fodboldkamp i udlandet, kan det være en fordel for dig at bestille en pakkerejse. Læs mere om dine rejsemuligheder her.
 
Gå til indhold

Korte rejser

Skal du en smuttur til en kultur- eller sportsbegivenhed i udlandet, fx en operaforestilling eller en fodboldkamp, har du ofte mulighed for at købe en rejse, der både omfatter billetter til arrangementet, flyrejse og overnatning.

Køber du en kombineret rejse hos et rejsebureau, kan rejsen være omfattet af reglerne for pakkerejser. Det kræver dog, at rejsen varer mindst 24 timer, eller at den omfatter en overnatning.

Er rejsen omfattet af lov om pakkerejser, er du bedre stillet, hvis der opstår problemer under rejsen, eller hvis dit fly fx bliver aflyst. Du har også lettere ved at afbestille rejsen, end hvis du har købt alle dele separat.

Læs mere om pakkerejser.

Pakkerejser og kulturelle begivenheder

Vil du gerne kombinere en koncert eller en sportsbegivenhed med en lidt længere ferietur? Så kan du overveje, om det vil være en fordel for dig at købe flyrejsen og overnatningen samlet som en pakkerejse.

Bliver koncerten eller sportsbegivenheden aflyst, har du bedre muligheder for at afbestille rejsen, hvis du har købt den som pakkerejse.

Det er dog en god idé på forhånd at undersøge, hvilke muligheder du har for at afbestille rejsen. Spørg rejsebureauet om dette.

Du kan muligvis få rejsen billigere, hvis du køber de enkelte dele, det vil sige flybilletter, hotelophold og billetter, hver for sig. Når du køber rejsen, er det derfor en god idé, at du overvejer, hvor vigtig prisen er i forhold til de muligheder, et køb af en pakkerejse giver dig.

Hvis noget går galt under rejsen

Går noget galt på rejsen, behøver du kun at gå til én erhvervsdrivende med din klage, hvis du har købt en pakkerejse – det vil sige til rejsebureauet. Det kan være, hvis tidspunktet for koncerten bliver ændret, eller hvis den bliver helt aflyst.

Hvis flyselskabet går konkurs

Går flyselskabet konkurs, er du dækket af Rejsegarantifonden, hvis du har købt din rejse hos et dansk rejsebureau.

Du kan kontakte Rejsegarantifonden og få dine penge retur eller hjælp til hjemtransport.


Læs mere om dine rettigheder, hvis flyselskabet går konkurs.

Sidst opdateret:   7. juni 2016