Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Klage over kultur- og sportsbegivenheder

Artikel

Er du utilfreds med noget under fx en koncert eller en forestilling, skal du kontakte arrangøren med det samme, så han har mulighed for at løse problemet. Her kommer en kort guide til, hvordan du klager.
 
Gå til indhold

Mens du må acceptere, at der fx er lidt skubben og masen under en koncert, er det ikke alt, du bare skal acceptere. Det kan være, at der står en søjle i vejen, så du ikke kan se scenen, eller at du har fået en ståplads i stedet for en siddeplads.

1. Kontakt arrangøren med det samme

Er der problemer med de fysiske forhold under koncerten/forestillingen, er der fx dårligt udsyn til scenen, skal du kontakte en repræsentant for arrangøren, fx en vagt ved indgangen, med det samme og forklare, hvad problemet er.

Det er vigtigt, at arrangøren får mulighed for at rette op på problemet hurtigst muligt, fx ved at finde en anden plads til dig.

Hvis du ikke klager til arrangøren undervejs, kan du have mistet din ret til efterfølgende fx at få et afslag i prisen eller dine penge retur.

2. Hvis arrangøren ikke kan hjælpe dig på stedet

Kan arrangøren ikke hjælpe dig på stedet, og er der tale om problemer med de fysiske forhold, kan du muligvis være berettiget til at få et afslag i prisen eller at få dine penge retur.

Klag derfor skriftligt til arrangøren, fx per mail eller brev, når du kommer hjem. Husk at gemme en kopi af din klage, så du senere kan dokumentere, at du har klaget.

3. Kontakt Center for Klageløsning

Kan du ikke blive enig med arrangøren, har du mulighed for at klage til Center for Klageløsning. Det kræver dog, at din billet har kostet over 1.000 kroner, eller at du har købt flere billetter på én gang, som tilsammen har kostet over 1.000 kroner.

Center for Klageløsning kan kun kan tage stilling til faktiske fejl, fx at du har fået en ståplads i stedet for en siddeplads. Du skal være opmærksom på, at det er vanskeligt at få medhold i en klage om kunstnerens æstetiske eller kunstneriske formåen, eller om lyden ved en koncert var dårlig, om der var for varmt, eller om storskærmen var placeret forkert.

Sidst opdateret:   10. marts 2017