Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Billetkøb og fortrydelsesret

Artikel

Du har ikke fortrydelsesret, når du køber billetter til sportsbegivenheder, koncerter og andre arrangementer. Heller ikke hvis du har købt dem på nettet, hvor du har fortrydelsesret i en række andre køb.
 
Gå til indhold

Gælder dine billetter til en bestemt dag eller en bestemt periode, har du ikke fortrydelsesret, medmindre det blev aftalt ved købet.

Er du afskåret fra at bruge billetterne selv, må du enten lade være med at bruge dem, forære dem væk eller sælge dem. Du skal være opmærksom på, at du ikke må sælge dem for en højere pris, end du selv har betalt.

Læs mere om salg af billetter.

Har du købt andet, du ikke kan udnytte?

Har du indgået andre aftaler i forbindelse med dit billetkøb, fx om transport, spisning og indkvartering, har du heller ikke fortrydelsesret på de aftaler, medmindre det er aftalt på forhånd.

Du må undersøge hos hver enkelt udbyder, om du har mulighed for at komme ud af aftalen eventuelt mod, at du betaler et gebyr. Kan du ikke komme ud af aftalen, så undersøg, om du må overdrage din flybillet eller aftale om hotelophold til en anden.

Noget kan du godt fortryde

I nogle tilfælde kan du købe andre varer, når du køber billetter til et arrangement, fx bluser, tørklæder eller cd’er. Køber du varerne på nettet, har du 14 dages fortrydelsesret, hvis du har handlet i Danmark. Har du handlet i andre lande, kan der gælde andre regler. Fortrydelsesfristen løber fra den dato, hvor du fik varen leveret.

Læs mere om fortrydelsesret.

Har du købt en pakkerejse

Har du valgt at kombinere koncerten eller sportsbegivenheden med en ferietur? Og har du derfor købt en pakkerejse, så kan du have ret til at afbestille din rejse eller dele af den, hvis fx arrangementet skulle blive aflyst. Undersøg hos rejseudbyderen, i hvor høj grad det er muligt at afbestille eller overdrage rejsen til en anden.

Læs mere om køb af pakkerejser.

Sidst opdateret:   11. marts 2016