Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Gebyrer på billetkøb

Artikel

Når du køber billetter til sportsbegivenheder, koncerter og andre arrangementer, vil du ofte blive opkrævet et eller flere gebyrer. Billetudbyderne skal oplyse tydeligt om gebyrerne og deres størrelse.
 
Gå til indhold

Antallet af gebyrer og størrelsen af dem afhænger af, hvor du køber din billet, og om du skal have den tilsendt med posten, selv henter den eller printer den ud.

Billetgebyr

Gebyret for at købe billetten varierer fra udbyder til udbyder, men det ligger typisk på 10-20 kr. pr. billet.

Er gebyret oplyst som en separat post på billetten, vil du ikke få gebyret tilbage, hvis arrangementet bliver aflyst, og du i øvrigt har krav på at få billetprisen refunderet.

Er gebyret inkluderet i billetprisen og ikke oplyst separat, har du krav på at få det fulde beløb retur, hvis arrangementet bliver aflyst, og billetten bliver refunderet.

Betalingsgebyr eller salgstillæg

Nogle udbydere opkræver yderligere et såkaldt betalingsgebyr eller salgstillæg, når du betaler for billetten. Gebyret afhænger af, hvor du bestiller billetten. Fx om du køber den på nettet eller på et fysisk salgssted.

Vil du reservere billetterne og afhente dem senere, kan det også udløse et gebyr. Denne type gebyrer får du ikke retur, hvis arrangementet bliver aflyst.

Forsendelsesgebyr eller leveringsgebyr

Ønsker du at få billetten tilsendt, vil du blive opkrævet et forsendelsesgebyr eller leveringsgebyr for det. Prisen afhænger af forsendelsesformen. Prisen kan blive høj, hvis billetterne skal sendes anbefalet eller med bud, som nogle udbydere også tilbyder. Dette gebyr får du heller ikke tilbage, hvis arrangementet bliver aflyst.

Kan du selv printe billetten, slipper du for dette gebyr.

Gebyr for betalingskort

Køber du billetten på nettet, kan du blive opkrævet et gebyr for at betale med betalingskort. Det gælder for al handel på nettet. Udbyderen skal oplyse, hvor store gebyrer du skal betale for de forskellige betalingskort. Så kan du vælge at betale med det kort, der koster mindst at bruge. Vær dog opmærksom på, at det kan være en god idé at betale med et internationalt betalingskort. Så er du bedre sikret, hvis arrangøren går konkurs.

Sidst opdateret:   28. juni 2012