Gå til resume Gå til indhold

Dækker din forsikring, hvis uheldet er ude på skiferien?

Artikel

Har du styr på, om dine forsikringer dækker dig, hvis du kommer galt af sted og skal sendes hjem med et brækket ben? Læs fem gode råd om forsikring på skiferien.

Gå til indhold

Tjek dine forsikringer

Find ud af hvad du har af forsikringer, og om de dækker skiferien. Nogle forsikringsselskaber forlanger, at du tegner en særskilt forsikring, der dækker skirejser.

Lægebehandling

Den offentlige rejsesygesikring (det gule sundhedskort) dækker pr. 1. januar 2008 kun udgifter til lægebehandling i EU, Færøerne, Grønland, Schweiz, Norge og en række små europæiske stater.

Hjemtransport

Bliver du syg eller kommer til skade under ferien, skal du selv betale for din hjemtransport. Derfor skal du tegne en privat forsikring, hvis du vil være sikret hjemtransport i tilfælde af sygdom eller uheld.

Særlige aftaler for Norden

Er du på skiferie i Finland, Island, Norge eller Sverige, og en læge vurderer, at du på grund af sygdom eller skade skal rejse hjem på en dyrere måde end normalt, får du dækket ekstraomkostningerne til hjemtransport.

Uden for EU

Hvis skiferien går til et land uden for EU, skal du altid sørge for ekstra dækning.

Læs mere om hvordan du er dækket af det gule sundhedskort (www.sundhed.dk).

Læs mere om rejseforsikringer hos Forsikring og Pension

Sidst opdateret:   17. januar 2012
 
 

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.

Find det bedst egnede skisportssted til dig og din familie
Forbruger Europa netværket har netop foretaget den første undersøgelse af skisportssteder i 20 EU-lande for at hjælpe forbrugerne til at finde og vælge det bedst egnede skisportssted for deres vinterferie. Læs hele undersøgelsen her.
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder
Firmatjek
På Firmatjek kan du søge på et elektronisk danmarkskort og se hvilke virksomheder, der ikke efterlever Forbrugerklagenævnets afgørelser.