Gå til resume Gå til indhold

Skatter og afgifter når du aflyser flyrejsen

Artikel

Når du køber en flybillet, betaler du en række skatter og afgifter til staten og lufthavnen. Hertil kommer en række omkostninger, der fastsættes af den erhvervsdrivende som fx brændstoftillæg. Hvis du ikke benytter flybilletten, har du ret til at få en række af disse skatter og afgifter retur.

Gå til indhold

De skatter og afgifter, du betaler, når du køber en flyrejse, kan deles op i tre kategorier:

  • Skatter og afgifter til staten
  • Skatter og afgifter til lufthavnen
  • ”Skatter og afgifter”, der fastsættes af den erhvervsdrivende. Disse omkostninger er reelt en del af flybillettens pris og opkræves ikke i medfør af en lov, men de kaldes ofte for skatter og afgifter.

Hvis du ikke bruger flybilletten, har du krav på at få de skatter og afgifter retur, der ikke udløses, når du ikke rejser. Det vil typisk være skatter og afgifter, der opkræves af staten og af lufthavnen.

Hvor meget har du betalt?

Det fremgår ikke altid tydeligt af flybilletten, hvor meget du har betalt i skatter og afgifter, og hvor meget du har krav på at få tilbage, hvis du ikke benytter billetten.

I nogle tilfælde er oplyst en samlet pris for billetten. I andre tilfælde er der mere detaljerede oplysninger om de forskellige skatter og afgifter.

Hvis det tydeligt fremgår, hvor meget du har betalt i skatter og afgifter til staten og lufthavnen, er det beløbet for de skatter og afgifter, der ikke er udløst, du skal have tilbage.

Hvis der er oplyst et samlet beløb på alle skatter og afgifter, altså også de der er en del af flybillettens pris, og det ikke er muligt at finde ud af, hvilke skatter og afgifter der skal betales tilbage, kan du have krav på at få det samlede beløb for alle skatter og afgifter tilbage.

Hvis der kun er oplyst en samlet pris for billetten, og det ikke er muligt at finde frem til, hvor stort et beløb, der er skatter og afgifter til staten og lufthavnen, og hvor meget der skal refunderes, vil du ikke få noget tilbage.

Gebyr for tilbagebetaling

Du skal være opmærksom på, at den erhvervsdrivende har ret til at opkræve et gebyr på 100 kr. pr. flybillet, når du skal have skatter og afgifter tilbage.

Hvis den erhvervsdrivende aflyser flyrejsen

Hvis det er den erhvervsdrivende, der aflyser flyrejsen, har du krav på at få alle dine penge retur, og den erhvervsdrivende må ikke opkræve et gebyr for tilbagebetalingen.

Sidst opdateret:   14. august 2013
 
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.