Gå til resume Gå til indhold

Husk indrejsetilladelse til USA

Artikel

Når du bestiller din rejse på nettet, skal du være særligt opmærksom, hvis du skal rejse til eller blot mellemlande i USA, også selvom du ikke forlader lufthavnen. Hvis ikke du er i besiddelse af en særlig indrejsetilladelse til USA – den såkaldte ESTA – kan du blive nægtet boarding.

Gå til indhold

Hvis du fx skal til Mexico og skal mellemlande i Philadelphia, skal du senest 72 timer inden flyafgang indsende en elektronisk ansøgning om indrejsetilladelse til USA. Denne skal godkendes og medbringes i lufthavnen.

Når du bestiller din rejse
Når du bestiller din flyrejse på nettet, vil du formodentlig blive bedt om at acceptere de generelle aftalebetingelser, hvor du bliver informeret om, at det er dit eget ansvar at undersøge visumforhold.

Hvad er ESTA
ESTA (Electronic System Travel for Authorization) er en særlig indrejsetilladelse, som passagerer fra en række lande, bl.a. Danmark, kan benytte ved indrejse til USA i stedet for et decideret visum. Indrejsetilladelsen koster $14 og er gyldig to år fra udstedelsesdatoen, eller indtil dit pas udløber.

4 gode råd, når du køber flybilletter på nettet

  • Husk at tjekke, om din rejse kræver visum eller andre særlige rejsedokumenter – både til destinationen og de steder, hvor du mellemlander. Hvis du er i tvivl, så spørg rejsebureauet eller rejseudbyderen eller det pågældende lands ambassade.
  • Da du ikke har fortrydelsesret, når du køber flybilletter på internettet, er det vigtigt, at du dobbelttjekker dato for ud- og hjemrejse og andre informationer såsom navn og destination.
  • Der skal være overensstemmelse mellem det navn, der står i dit pas og det navn, der står på din flybillet. Er der ikke det, kan du risikere, at flyselskabet afviser dig.
  • Læs aftalevilkårene godt igennem, så du kan se, om du senere kan afbestille eller ændre aftalen, og hvad det evt. koster. Husk altid at printe aftalevilkårene ud, så du har dem, hvis der senere bliver problemer.

Læs mere om indrejsetilladelsen på ESTAs hjemmeside

Sidst opdateret:   20. juni 2011
 
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.