Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Køb af elektronik i udlandet

Artikel

Du kan muligvis få det elektroniske udstyr billigere, hvis du køber det hos en udenlandsk forhandler. Dine rettigheder afhænger af, hvor du handler - i en fysisk butik eller på nettet
 
Gå til indhold

Når du køber elektronisk udstyr i udlandet, skal du være opmærksom på, at programmeringen kan være på et andet sprog end dansk, eller at dansk ikke findes. Desuden kan manualen være på et andet sprog end dansk.

Køb i butik i udlandet

Du kan muligvis spare penge ved at købe det elektroniske udstyr i en butik i et andet land.

Vær dog opmærksom på, at der på tværs af landene:

  • kan være forskel på, om du fx har returret på varen
  • kan være forskel på længden af reklamationsretten

Går det elektroniske udstyr i stykker, kan det blive både dyrere og mere besværligt for dig at returnere det – enten via posten eller personligt - end hvis du havde købt det i Danmark.

Køber du det elektroniske udstyr i et land uden for EU, kommer der told og afgifter oveni, hvis prisen overstiger et vist beløb. Du skal derfor huske at indberette det til SKAT.

Du kan se de aktuelle beløb på SKAT’s hjemmeside 

Køb hos udenlandsk netbutik

Køber du det elektroniske udstyr i en netbutik inden for EU, vil du altid have en fortrydelsesret på 14 dage på tværs af landene.

Det betyder, at du – ligesom i en butik - har mulighed for at undersøge det elektroniske udstyr, inden du beslutter dig for, om du vil have det, eller om du vil sende det retur til netbutikken. Husk, at du selv betaler for returforsendelsen.

Hvis der er noget galt med varen, afhænger dine rettigheder af, om netbu-tikken markedsfører sig i Danmark eller over for danske kunder. Gør den det, vil dansk ret typisk gælde, og du vil fx have en reklamationsret på to år.

Markedsfører netbutikken sig ikke i Danmark eller over for danske kunder, vil det typisk være lovgivningen i sælgerens hjemland, der gælder.

Køber du det elektroniske udstyr i en netbutik, der hører hjemme uden for EU, skal du som hovedregel betale dansk moms og told. Det er virksomheden, som transporterer varen til dig, der står for at opkræve moms og told.

Du kan læse mere om betaling af told og moms på internethandel på SKAT’s hjemmeside 

Læs mere om ”E-handel over grænser” 

Sidst opdateret:   4. juli 2014