Gå til resume Gå til indhold

Kend dine hardwarebehov

Artikel

Når du skal købe ny computer, er det vigtigt at vide, hvad du har brug for. Her får du et hurtigt overblik over, hvad du skal overveje, når du står over for et computerkøb.

Gå til indhold

Hvad er dine behov?

En computer kan i dag bruges til mange ting, og vi har alle forskellige behov. Hvad skal du bruge computeren til, og hvilke funktioner kan du undvære? Overvej for eksempel disse punkter:

  • Bruger du kun computer til at skrive dokumenter og læse mails?
  • Skal du bruge din computer til at se film eller tv direkte online?
  • Vil du gerne have mulighed for at koble din computer til dit fjernsyn?
  • Vil du have plads til alle dine feriebilleder og musiknumre?
  • Skal du spille avancerede spil?
  • Redigerer du mange billeder?
  • Skal du bruge computeren til et arbejde eller studie, hvor du skal køre tunge programmer? Fx avancerede lommeregnere, statistikprogrammer eller redigeringssoftware.

Mange funktioner kræver, at den computer, du køber, har ekstra RAM (hukommelse) og CPU (processor). Få derfor overblik over, hvilke programmer der skal installeres på din kommende computer, og bed om grundig vejledning i forretningen, så den computer, du køber, passer til netop dine behov.

Se en ordbog over de mange tekniske ord og begreber ved computerkøb.

Skal computeren med på farten?

En mindre computer, de såkaldte netbooks, er nemme at have med i tasken på grund af deres størrelse og vægt. Til gengæld kan krævende computerspil, billedbehandling og store regneark være en uoverkommelig opgave for en lille netbook. Vær desuden opmærksom på computerens batterilevetid.

Læs mere om fordele og ulemper ved netbooks.

Skal jeg købe en tillægsforsikring?

I mange tilfælde vil din almindelige familieforsikring dække en række af de samme skader som tillægsforsikringen, eller du kan måske købe den ekstra dækning hos dit forsikringsselskab, hvis du har behovet.

Læs mere om tillægsforsikringer.

Sidst opdateret:   15. august 2011