Gå til resume Gå til indhold

Sikker betaling på internettet

Artikel

Uanset hvor i verden du handler, skal du være varsom med betalingen. Brug af internationalt betalings- eller kreditkort, hvor du indtaster kortnummer og udløbsdato, er den sikreste metode.

Gå til indhold

Betalings- og kreditkort

Det må normalt anses for mest sikkert at betale med et internationalt betalings- eller kreditkort, hvor du indtaster kortnummer og udløbsdato. Hvis varen ikke dukker op, kan banken tilbageføre pengene til din konto.

Læs mere om betalingskort og fjernsalg 

PayPal

Når du handler på nettet, kan du betale via PayPal. Når du betaler med dit kreditkort til PayPal vil den internetbutik, du handler med, ikke få adgang til dine kreditkortoplysninger. De får kun pengene, mens dine oplysninger bliver hos PayPal. Når du betaler via PayPal, gælder de samme regler som ved betaling med betalingskort.

Er webstedet sikkert?

For at afgøre om en web-butik bruger en sikker betalingsmetode, skal du holde øje med om, der dukker en låst hængelås op i rammen af din browser. Hvor præcis hængelåsen dukker op, afhænger af, hvilken browser du anvender. For nogle browsere er hængelåsen i starten eller slutningen af adresselinjen i toppen af browservinduet, mens den på andre browsere er i statusbjælken i bunden af browservinduet.

Du kan også se, om adressen i adressefeltet begynder med "HTTPS" i stedet for det sædvanlige "HTTP". S'et står for "secure" - sikker.

Både hængelåsen og "HTTPS" er tegn på, at der er oprettet en sikker forbindelse ved hjælp af den såkaldte SSL-protokol.

Hvis du dobbeltklikker på hængelåsen, vil du få oplysninger om, hvem der garanterer, at webstedet er sikkert.

Når du kommunikerer med en web-butik gennem en SSL-forbindelse, bliver de sendte data krypteret, så selv om det skulle lykkes en hacker at opsnappe datapakkerne, så vil han ikke kunne få noget ud af det.

Forudbetaling

Det må normalt frarådes at betale forud, da der findes en del bedrageri, hvor der opkræves penge, men aldrig dukker en vare op.

Hvis det er nødvendigt at betale forud, skal du kun handle med virksomheder, du kender og har stor tillid til. Du skal desuden sikre dig, at du er inde på den rigtige hjemmeside og ikke en falsk.

Pengeoverførsel

Når du skal overføre penge til en sælger i udlandet, så lad banken ordne sagen.

Der findes en række firmaer, der tilbyder at overføre penge, men det må frarådes at benytte disse firmaer i forbindelse med e-handel, hvor du ikke kender modtageren. Pengene kan hos nogle firmaer blive udbetalt, hvis modtageren fremviser gyldig legitimation.

Se videoen: Sådan handler du trygt på nettet i EU

Oprettet:   21. november 2011
 
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.